ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Torch – Reignited

1983 släppte Eskilstunabandet Torch sin självbetitlade debutplatta. En platta som fick ett bra mottagande, framförallt utanför Sverige, och ledde till framgångsrika spelningar ute i Europa. Allt såg ljust ut och bandet spåddes en lysande framtid. Året efter släpptes uppföljaren Electrikiss, en platta som bandet själva medgett blev framstressad alldeles för snabbt, som inte alls fick samma framgång som debuten och bandet försvann från radarn relativt snabbt efter det. 1986 upplöstes så bandet och sagan var slut. Trodde vi alla men nu 36 år efter Electrikiss släpps bandets tredje platta, Reignited, och vilken platta det är. Detta trodde jag inte gubbarna från min kära hemstad hade i sig. När jag nu levt med skivan i runt en månad kan jag konstatera att det här är bra. Det är till och med riktigt jävla bra.

Låttiteln på skivans tredje låt All Metal, No Rust är väldigt signifikativ för skivan för det är precis vad vi får. Nio låtar med gammal hederlig heavy metal och ingen rost så långt örat når. Ljudet, skivan är mixad och mastrad av Jacob Hansen som har jobbat med bl.a. Volbeat, Pretty Maids och Kamelot, är klockrent och jag tycker det låter som en mix av Accept och Saxon. Dan Dark har fortfarande rösten i behåll och kan utan problem jämföras med en U.D.O. i tyskens fornstora dagar. Kronan bland juvelerna till låtar är utan tvekan Collateral Damage som är den låt som allra mest påminner om Accept. Övriga låtar håller en jämn och hög klass där ingen faller utanför ramen. Mina favoriter är redan nämnda All Metal, No Rust samt Feed the Flame. Jag blir inte det minsta förvånad om Reignited återfinns på många årsbästalistor när hårdrocksåret 2020 summeras.

Jag hoppas verkligen att detta inte är en one off utan att bandet är tillbaka för att stanna och släpper fler skivor framöver. Vi får även hoppas att coronapandemin snart är över så konserter kan komma igång igen för jag vill se Torch live igen. Det är över 30 år sedan jag senast gjorde det då jag missade spelningen på Sweden Rock 2018. Tycker man om hårdrock det minsta lilla bör man kolla upp denna skiva! Torch är värda all framgång de kan tänkas få för så bra är den.

Band: Torch
Titel: Reignited
Skivbolag: Metalville
Releasedatum: 25/9
Bästa spår: Collateral Damage, All Metal No Rust
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER