ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Thobias Wiklund – Playing Loud

4 Shares

Gitarristen, kompositören och producenten Thobias Wiklund känner en del igen från de båda banden Twilight Illusion och Nozanopra. Tillsammans med välkände sångaren Göran Edman (John Norum, Yngwie J Malmsteen’s Rising Force, Mårran, Cry Of Dawn m fl) släpper han nu sin andra soloplatta ”Playing Loud”.

När gitarrister gör soloplattor ligger det nära till hands med instrumentala spår. ”Lost In A Dream” och ”Feelings To Explain” är möjligtvis intressanta för just gitarrister. I övrigt är de ganska tråkiga och slätstrukna. Tråkigt och slätstruket är tyvärr teman som genomsyrar lejonparten av ”Playing Loud”. ”We Will Rock” har visserligen ett trevligt riff men är i övrigt ett mecka av gamla unkna floskler som både känns hopplöst daterade och direkt fåniga. ”We will rock over this world”, ”Ready to rock all night long” och ”Feel The power of the amplifier” är bara ett axplock av tramsiga textrader som inte ens Edmans gudabenådade pipa kan rädda från totalhaveri.


”The Forgotten Kingdom” är klassisk fantasyinspirerad hårdrock. Småtrevlig musikaliskt, men även här märks det att det inte är salig Ronnie James som suttit med skrivarpennan.

Till de bättre spåren hör ”Fighting To The End”. En matig pjäs Power metal á la Stryper med falsettskrin, Deep Purple inspirerade solon och Yngwie Malmsteenskt gitarrlir. Återigen är det den undermåliga produktionen som stjälper. Detta gäller även ”Breaking The Rules” som med melodier inspirerade av Talisman och Rainbows Joe Lynn Turner era hade kunnat lyfta med ett bättre rattat ljud.

”Playing Loud” har inga andra ambitioner än att vara ännu en hårdrocksskiva av gammalt hederligt klassiskt snitt. Det är kompetenta och välspelade kompositioner. problemet är den spretiga produktionen som är mer eller mindre demomässig. Jag gissar att materialet är inspelat vid olika tidpunkter i olika studios och med varierande förutsättningar. Dynamiken är högst varierande och särskilt trumljudet, men även mixning och mastering rent generellt lämnar mycket i övrigt att önska. Det finns trots allt ett par spår som låter bättre än övriga. Småmysiga ”Life Must Change” passerar godkänt och Semiballaden ”Turn Back The Time” har snygga melodier och Boston inspirerade refrängkörer.

Band: Thobias Wiklund
Titel: Playing Loud
Genre: Hårdrock, Classic Rock
Skivbolag: XTC Productions
Releasedatum: 15/9
Bästa spår: Turn Back The Time, Fighting To The End, Breaking The Rules
Betyg: 2/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter