ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Marilyn Manson – We Are Chaos

I och med ”The Pale Emperor” (2015) fick sig Marilyn Manson en kreativ uppsving. Från att ha varit sömnig och oinspirerande under andra halvan av 2000-talet väcktes hans musikaliska gnista igen. Även ”Heaven Upside Down” (2017) var förvånansvärt stabil. Moralpanik och tidningsrubriker har visserligen uteblivit – i dagens informationssamhälle är Marilyn endast en simpel underhållare snarare än provokatör.

Nya skivan då? Jodå, Brian Warner matchar omslaget och sitt visuella artisteri med lika stark musik. Förstasingeln ”We Are Chaos” och ”Don’t Chase The Dead” sätter tonen och lägger sig som en skugga som genomsyrar de övriga spåren. Brians David Bowie-komplex är extra tydligt under de nämnda låtarna.

Det finns inte mycket att klaga på. Materialet tar tillvara på melodiernas melankoli i en hybrid mellan syntrock och poppiga arrangemang. Distad sång och industrirock får denna gång stå tillbaka en aning, mer som en bisats till övrigt arrangemang. Det är en mognare och mer mänsklig Marilyn Manson vi möter på detta album. En avskalad Marilyn Manson bortom den där simpla skräckrockaren som vrålar om samt skriver finurliga rim om djävulen.

Band: Marilyn Manson
Titel: We Are Chaos
Genre: Gothrock/Industrirock
Skivbolag: Caroline/Universal
Releasedatum: 2020-09-11
Betyg 3/5
Bästa låt: Don’t Chase The Dead

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER