ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dust Bowl Jokies – Cockaigne Vaudeville (7.0)

dust-bowl-jokies-album-2013

Band: Dust Bowl Jokies
Titel: Cockaigne Vaudeville
Genre: Hard Rock
Skivbolag: Rambo Music/Gain Music
Producent: –
Releasedatum: 2013-02-20
Betyg: 7/10

Dust Bowl Jokies debutplatta Cockaigne Vaudeville har tydligen trillat mellan stolarna här. Varför är oklart men något som är klart är att plattan förtjänar bättre än att ligga där och skräpa.

Okej, jag dömde den här ganska hårt efter ett par lyssningar då jag tyckte att det var spretigt och ojämnt, det skall erkännas. Att man endast lyckats få med nio låtar var också något som inte gladde mig överdrivet. Det glädjer mig fortfarande inte men nu av den anledningen att jag vill ha mer. Det tog mig en stund innan jag förstod mig på det smått genialiska. Spretig- och ojämnheten jag nämnde ovan är är inget annat än resultatet av kombinationen skickliga musiker och ungdomlig entusiasm.

Hade man inte lagt in de väldigt oväntade partierna (ni får lyssna själva) i låtarna som man nu har gjort så hade plattan lätt kunnat avfärdats som dussinvara, en karbonkopia på Crashdiets Rest In Sleaze. Nästan. Den plattans driv och aggressivitet finns det överflöd av fast den är snyggare paketerad här. Jag skulle kunna göra många jämförelser men det skiter jag i nu utan konstaterar iskallt att Cockaigne Vaudeville kommer att fortsätta växa och det hoppas jag verkligen också antalet låtar på uppföljaren gör.

Betyget ovan är definitivt med ett stort plus efter…

Bästa låt: Boots On Rocks Off
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER