ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Rob Zombie – Venomous Rat Regeneration Vendor (8.0)

Rob-Zombie-Venomous-Rat-Regeneration-Vendor-2013

Band: Rob Zombie
Titel: Venomous Rat Regeneration Vendor
Genre: Hårdrock/Industri
Skivbolag: Zodiac Swan/T-boy Records
Speltid: 38:41min 
Releasedatum: 2013-04-23
Betyg: 8/10

Jag gillade aldrig riktigt WHITE ZOMBIE, men Rob på egen hand har alltid tilltalat mig. Ett problem som dock överskuggat hans tidigare släpp, är ojämnheten hos samtliga plattor. 

Det har varit någonstans mellan 3-5st bra låtar på de tidigare albumen. Resten har var mer eller mindre intetsägande eller bara ”konstiga”.

Men på nya plattan har det hänt en hel del positivt och lite negativ. Men det som har förbättrats, överväger med råge försämringarna. Skivan är av klart jämnare kvalitet, men de absoluta alptopparna saknas istället. Rob har aldrig låtit mera ”rock n´roll” än han gör nu och det är enligt mig ett välkommet drag, speciellt när tyngden är bibehållen och det som gjort Robs musik ”annorlunda” fortfarande finns kvar.

Första 5 spåren på plattan är helt lysande och låttitlarna går inte av för hackor. Eller vad sägs till exempel om: ”Teenage Nosferatu Pussy” och ”Ging Gang Gong De Do Gong De La Raga”.Resten av plattan består till 4/7-delar av riktigt bra låtar och följdaktningen några lite blekare spår.

Men även de sämsta låtarna på detta album, är mer än godkända, så det är verkligen ingen fara på det berömda taket.

Produktionen signerad Bob Marlette, är en annan höjdare. Den påminner en hel del om den fläskiga och tunga ljudbilden, som fanns på senaste skivan med LORDI. Riffet på ”Behold The Filthy Creatures” har dessutom en hel del likheter med riffet i LORDI´s kanonlåt ”The Riff”.

Ett annat stort plus är Robs magnifika röst, som låter som en ung och förbannad Alice Cooper.

Denna skiva kommer definitivt att rulla många varv i cd-spelaren i vår/sommar!

Bästa låt: Revelation Revolution
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER