ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Charming Grace – Charming Grace (7.0)

0 Shares

CharmingGrace-Cover-2013

Band: Charming Grace
Titel: Charming Grace
Genre: AOR
Skivbolag: Avenue of Allies Producent/ Co
Producent: Davide “Dave Rox” Barbieri/Pierpaolo “Zorro11” Monti
Releasedatum: 2013-04-12
Betyg: 7/10

CHARMING GRACE är ett italienbaserat All-star projekt som jag sett fram emot sedan jag först hörde talas om det. Kärnan består av Pierpaolo “Zorro 11” Monti, Davide “Dave Rox” Barbieri och Amos Monti. Dessa herrar träffades tack vare deras gemensamma vän Gregor Klee, ägare till skivbolaget Avenue Of Allies och genast ledde deras gemensamma passion för AOR till en massa idéer. Tanken på ett all-star projekt likt Shining Line, ett annat Italienskt all-star projekt, dök upp och de tre herrarna började brainstorma och skriva låtar. Zorro och Amos var båda delaktika i Shining Line och visste att konceptet var en guldkossa i AOR/ melodicrock världen.


Skillnaden med CHARMING GRACE är att här var tanken att skriva en platta i sann 80-tals anda men även att ha duetter på varje låt mellan Dave Rox och andra intressanta sångare och sångerskor. De flesta av gästvokalisterna är kända i genren sedan tidigare, David Forbes (Boulevard), Moon Calhoun (Michael Thompson Band), Nick Workman (Vega), Gui Oliver (Auras) och landsmannen Stefano Lionetti (Lionville) är några av dem, men de har även fått tag i ett antal mindre kända men ack så lovande artister bland dem en kvinna vid namn Aurë som delar micken med Dave på en cover av Berlinda Carlises gamla slagdänga ”Leave a light on” från 1989.

Öppningsspåret ”Everytime You Touch My Heart” (Nick Workman) är en av plattans absolut starkaste spår och den spär på förväntningarna som jag så länge byggt upp. Den börjar med ett klassiskt AOR-osande keyboardintro som övergår i en klockren vers introducerad av Nick för att sedan fortsätta att byggas upp till den medryckande refrängen. Med höga förväntningar väntar jag med ett leende på läpparna när spår två kommer igång, ”The Way You Feel inside” (Moon Calhoun), och jag blir inte besviken. Klassisk, välproducerad AOR när den är som bäst. Dave och Moons röster samspelar otroligt bra och, även här, rycks jag ofrivilligt med i refrängen. En av låtarna som jag haft högst förväntningar på kommer som låt tre på plattan. Den lite lugnare ”Shining Light” med David Forbes vid micken. Forbes som skapat AOR historia med sitt Boulevard har här ett stort lass att dra och jag måste säga att jag blir lite besviken, låten når aldrig den höjd som jag hoppats på dock inte Forbes att beskylla utan låten i sig. Det är inget större fel på den men den fastnar bara inte riktigt. Gui Oliver är ett relativt nytt namn i branschen och hans prestationer på Auras plattorna är enastående. När jag hörde att han skulle vara med i detta projekt blev jag glatt överraskad och såg en Journey inspirerad aor-dänga framför mig. På spår fyra gör han entré i ”Just take my hand” och tyvärr måste jag säga att även här får jag inte riktigt det jag hoppats på, plattans hittils tråkigaste och mest slätstrukna låt passerar obemärkt förbi och inte förrän i låt åtta, en cover på Bon Jovi’s ”Everbodys Broken” hittar de tillbaks till den standard de startade plattan med, här med Hungryhearts sångare Josh Zighetti som parhäst.

Tyvärr passerar ytterligare ett par slätstrukna låtar utan några anmärkningsvärda sånginsatser innan Stefano Lionetti kliver in och ställer skåpet på plats med ”Through the stars” dock inte i samma klass som Lionville men dock en stark låt som också den blir det sista spåret som sätter något spår.

Summeringen blir att Charming Grace är ett strålande initativ från de Italienska herrarna, en otroligt välproducerad platta med många bra sångare. Helheten faller dock då mer än hälften av de fjorton låtarna aldrig når den kvalitet som jag så innerligt hade hopats på. Med starkare låt material så hade det här varit en milstolpe, men tyvärr.

Bästa låt: Everytime You Touch My Heart
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter