ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Snowfall – Cold Silence (6.0)

snowfall-cold-silence-2013

Band: Snowfall
Titel: Cold Silence
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: Escape
Releasedatum: 2013-04-19
Betyg: 6/10

Norsk melodisk rock är en genre som sorgligt nog inte direkt blomstrat de senaste åren. På rak arm kommer jag nog bara på WIG WAM som fortfarande släpper skivor och håller på. Med tanke på vad som en gång fanns är det för lite. Därför känns de albumdebuterande SNOWFALL till och med efterlängtade även om det de serverar på  inget sätt är nytt och spännande.

Sången sköts av Lee Small (SHY och PHENOMENA) som bitvis låter förtvivlande lik Damian Wilson (ex-THRESHOLD), men däri ligger också plattans styrka. Lee har bra röst och han vet hur den ska användas också. Till stora delar ligger han i en bekväm trygghetszon och bara myser, lite som ett spontant soffhångel som inte behöver leda till något mer för att man ska vara nöjd.

På den musikaliska sidan sköter Tore Meli  (gitarr) “PB” Riise  (bas & keyboard) det hela med både pondus och bravur. Influenserna från WHITESNAKE, GIANT och FIREHOUSE lyser igenom på ett snyggt sätt utan att ta över ljudbilden, lite som svenska COLDSPELL med andra ord. På tal om COLDSPELL, det är just COLDSPELLs Perra Johnson som står för trummorna på plattan. För att sammanfatta det hela så kort och koncist som det bara går så är “Cold Silence” kort och gott en lagom melodiös rockplatta med melodier och refränger på de rätta ställena. Den håller dig helt enkelt flytande i väntan på något större.

Bästa låt: I Won’t Be Lonely Anymore

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER