ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Perfect Plan – Time For A Miracle

36 Shares

Vart fan kom de ifrån? Det var den generella reaktionen när Örnsköldsviksbördiga Perfect Plan slog ner som en bomb i den melodiösa rockvärlden för två och ett halvt år sedan. Lovorden över debutplattan ”All Rise” lät inte vänta på sig och idag har den passerat en miljon streams på Spotify. Inte illa pinkat av kvintetten från Ö-vik, men så innehåller den också en extremt välsmakande gottepåse med kvalitativ AOR i den hårdare skolan.

”Time For A Miracle” påminner mycket om sin föregångare. Bandet har finjusterat sitt sound alldeles lagom utan att avvika nämnvärt från debuten. Det är stundtals en gnutta tyngre än sist, men i övrigt känner vi igen oss. Produktionen är behagligt klar och krispig, Kent Hilli sjunger om möjligt ännu bättre än sist och de musikaliska insatserna är välbalanserade. Keyboardljuden har alldeles lagom mycket åttiotalsfeeling och gitarrspelet är ytterst smakfullt och precist utan krusiduller och överdrifter.

Från den yviga dramatiken i ”Time For A Miracle” och killer-refrängen i ”Don’t Blame It On Love Again” till Journey/Survivor hybriden ”What About Love” och den energiskt bluesiga hårdrocken i ”Nobody’s Fool” gör Perfect Plan alla rätt. Giant/Foreigner mixen ”Better Walk Alone” är en riktig stänkare som också påminner om H.E.A.T och ”Give A Little Loving” låter som ett Europe i högform runt tiden för ”Prisoners In Paradise” (1991).”Fighting To Win” är en ballad som självaste Jim Peterik (Survivor) skulle varit stolt över. Jag faller handlöst för de underbara melodierna i ”Just One Wish”, som låter sommar och Robin Beck och förlorar mig i solon och stick i grymma ”Living On The Run”. Höjdpunkterna duggar således tätt. Melodierna finns där och energin är på topp i spår som ”Heart To Stone” och ”Everytime We Cry” och aldrig någonsin känns det påklistrat, daterat eller plagierat.

Jag kan inte nog hylla Hilli för hans sanslösa förmåga att 1: sjunga med sådan övertygelse att varje ord låter äkta och 2: han låter som en hybrid av Pekka Ansio Heino (Brother Firetribe) och Arnel Pineda (Journey) vilket gifter sig perfekt med musiken! Det låter ta mig fan självklart, genuint och äkta hela vägen! All hail Hilli!

Det finns inget i Perfect Plans sound som skvallrar om att de kommer från Sverige och tro mig, de stora amerikanska drakarna hade INTE gjort detta bättre! Dagens i landsproblem är att det är så jämnt skägg mellan låtarna att det är svårt att välja ut favoriter. Den enda kritiken jag kan ge är att avslutande balladen ”Don’t Leave Me Here Alone” inte riktigt faller mig i smaken. Tolv välmatade spår är också i mesta laget, för hur grymma Perfect Plan nu än är så infinner sig en mättnadskänsla.

Faktum kvarstår dock, Perfect Plan hade med rätt uppbackning varit ett världsband om de debuterat under sent åttiotal. ”Time For A Miracle” är utan tvekan minst lika bra som ”All Rise”. Kort sagt, gillar du inte det här så gillar du inte melodic rock. Basta!

Band: Perfect Plan
Titel: Time For A Miracle
Genre: AOR/Melodic Rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 4/9
Bästa spår: Just One Wish, Don’t Blame It On Love Again, Time For A Miracle, Living On The Run, Give A Little Loving, Nobody’s Fool, Fighting To Win, What About Love
Betyg: 4/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter