ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Walter Trout – Ordinary Madness

Walter Trout, född 1951, är en veteran på bluesscenen och har spelat både med legendariske John Mayhall och Canned Heat. Dock har han sedan över trettio år tillbaka skapat sig ett eget namn som en stabil och bra uttolkare av de blå tonernas magi. Själv stötte jag på honom hemma i Linköping som kompslav till just John Mayhall någon gång i mitten på 1980-talet. Som jag minns det var han, och resten av bandet väldigt trevliga och glada killar som gärna bjöd på ett shot Jack Daniels. John Mayhall själv var dock inte riktigt lika kul att stifta bekantskap med.

På sitt nya album “Ordinary Madness” finns inga överraskningar utan Walter gör det han gör bäst, spelar och sjunger blues. Det är kanske tvärtemot talesättet att tänka utanför boxen men jag gillar faktiskt filosofin om att hålla sig inom ramen för en genre och sedan göra maximalt av det. Det kan vara betydligt mer kreativt.

Walter Trout är tillsammans med Joe Bonamassa ledande inom den traditionella bluesrocken. De är artister som lockar en stor och bred publik. Gör man sedan en så här stabil platta så är det inget som skulle kunna gå fel.

Artist: Walter Trout
Titel: Ordinary Madness
Genre: Blues
Label: Mascot / Provogue
Releasedatum: 2020-08-28
Bäst: “Make it right”, “OK Boomer” och titelspåret.
Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER