ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Prins Svart – Under jord

Att sjunga rock på svenska har sina sidor. Det kan antigen bli proggigt och plakataktigt eller också blir det mest konstruerat, putslustigt och ligger fel i munnen och i öronen. Självklart finns det undantag, Thåström och Jocke Berg i Kent skriver ypperliga texter med både djup och mening. Tidiga Wilmer X och Kal P Dal gjorde rocktexter på skånska som var både geniala och rockiga.

Stockholmsbandet Prins Svart har börjat etablera sig som ett pålitligt och hårt svängande klassiskt rockband och då med texter på svenska. De klarar balansgången bra, texterna ligger bra i munnen, låter coola och håller ihop. Lyriken kommer oftast från gitarristen, och på den här plattan, även sångaren. Henrik Bergqvists, skarpa penna.
På “Under jord” har Prins Svart bjudit in några gästsångare då man fått en vakans bakom sångmicken. Nordmannen Håkan Hemlin och Mats Leven (ex Candlemass, Yngwie, med många fler) är nog de mest kända med undantag för mångsysslaren Janne Åström. Både Håkan och Mats gör stort avtryck.

Frågan är nu om man väljer att låta Henrik Bergqvist sjunga mer eller om man plockar in en ny sångare?
“Under jord” är en utmärkt platta. Kanske något kort men å andra sidan så är det ju bara att sätta den på repeat.

Artist: Prins Svart
Titel: Under jord
Genre: Hårdrock på svenska
Skivbolag: Musica Ex Machina
Releasedatum: 20-08-21
Bästa spår: “Inte så lätt som det ser ut”, “Här finns bara jag”, “Sanningen för mig”.
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER