ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Laneslide – Flying High (6.0)

7 Shares
laneslide-flying-high-2013

Band: Laneslide
Titel: Flying High
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: Avenues Of Allies
Producent: Bruno Kraler
Releasedatum: 2013-04-12
Betyg: 6/10


Här har vi ytterligare ett multinationellt samarbete och som i de flesta fallen så är resultatet ingen besvikelse.

Laneslide innefattar idel rutinerade herrar eller vad sägs om Italiens främsta låtskrivare, producent och gitarrist Bruno Kraler som tidigare släppt album med bandet Brunorock.
Frank Vestry står för det utsökta vokala insatserna, hans kanske mest kända verk tidigare är den rosade Marcello/Vestry skivan.
Alessandro Del Vecchio (Hardline, Lionville) spelar keyboard, uppsättning kompletteras med John Billings (Rick Springfield) på bas och Dominik Hulshorst från tyska giganterna Bonfire på trummor.
Dessutom har man valt mästerliga bakgrunds sångare, Erik Mårtensson (Eclipse) och Michael Bormann (Jaded Heart).
En mäktig laguppställning som lyckas leverera kvalitativ melodisk rock och mycket förvånadsvärt hade det varit om de inte hade ordnat det.

Att Bruno har sinne för melodier är otvivelaktigt och i de allra flesta låtarna så lyssnar jag med glädje till klisterhäftande refränger, smakfulla keyboard arrangemang och orgel ljud, men i bland lyckas låtarna inte nå upp till samma höga standard.

Som i till exempel “River Of Love” som känns som om den gjorts 1000 gånger förut i sitt bluesiga mellantempo, “Dancing Girls” pubertala text är svår att ta till sig.
Covern på Laura Branigans “Self Control” är ingen låt som borde vara med på ett album med endast 10 låtar, den hade passat bäst som bonus eller liknande, speciellt rolig är den inte i heller.
Avslutande piano balladen “Washed Away” är dessutom ett sömnpiller och känns som utfyllnad, låtar som däremot är av högsta klass är uptempo låtarna “You Can Make It”, “Look The Other Way” den senare besitter skivans utan tvekan bästa vers.
“Your Fight” och “Understand” befinner sig i mellantempo och är riktigt delikata skapelser varav den senare har en hög beröringspunkt hos mig och det beror nog framförallt på Vestrys underbara sång, hela skivan igenom är den klanderfri och har en sån stark nerv och känsla att det blir det bästa som levereras på denna skiva.

Produktionen känns lite platt ibland, hade önskat lite mer tryck då låtarna ibland är och nosar på ganska rifftung hårdrock,

Det är en varierad skiva i både låtar och kvalité där Frank Vestry glänser stort, däremot känns det för tunnt med låtar då man inkluderar en cover och en avskalad piano ballad i dessa 10 spår.
Det är dock skönt att veta att Bruno Kraler återigen är aktiv efter att ett tag prioriterat sin familj, hoppas att det kommer mer musik snart och det får gärna vara lite hårdare tongångar.

De kanske flyger högt men för mig lyfter de tyvärr inte tillräckligt för ett bättre betyg men jag hoppas och tror på en bättre uppföljare, låt den inte vänta för länge bara.

Halva skivan är riktigt bra, den andra halvan når inte alls samma kvalité men trots det är den värd pengarna, bara Franks röst är värd varenda krona.
Dessutom förtjänar Avenues Of Allies ett grattis som återigen lyckats nosa fram ett nytt och bra band.

Bästa låt: Understand
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter