ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tokyo Storm – Optimistic State Of Mind

1 Shares

Jag älskar musik, både som konsument och producent. De senaste trettiotvå åren har jag aktivt både lyssnat på och skapat musik. Oavsett vilket så handlar musik om känslor och uttryck. Det ska finnas något i musiken som fångar dig. Musiken ska ta dig med på en känslomässig inre resa, locka dig och skapa ett begär. Bra musik kan göra dig nyfiken, omtumlad, rädd, förbannad, lugn och kär. Kort sagt: bra musik är som medicin för själen.

Jag har verkligen försökt hitta något som fångar mig, något som gör mig nyfiken, något som skapar ett begär att lyssna mer hos Tokyo Storm. Det enda jag lyckas hitta hos detta engelska AOR gäng är en smaklös sörja av tråksåsig hissmusik. Låtarna är i bästa fall mediokra. Här finns inget som fäster eller griper tag. Trumspelet är styltigt och produktionsmässigt låter det som en bättre demo. Det minst sämsta är Ben Greens röst. Han sjunger helt okej men utan vare sig inlevelse eller själ. Lite som en Steve Perry utan sin patenterade lidelsefullhet eller en David Coverdale utan vare sig kraft eller jovialisk swagger.


klart underkänt. Jag har verkligen försökt att ge låtar som ”Optimistic State Of Mind”, ”Tune” och ”Silent Obsession” en ärlig chans, men det går in genom ena örat och ut genom andra.

Det går inte att prata i termer av ”bästa spår” här sorgligt nog, för min grundinställning är faktiskt att hellre fria än fälla. Tyvärr hittar jag bara ett par spår som kan betraktas som minst sämst och det är ”Fire In Your Eyes” där det finns en ansats till lite energi och jävlaranamma och som nog kan få fans av UFO och Europe (pre ”The Final Countdown”) på sin sida. Även avslutande instrumentalen ”Signals” gör sig bra för en stunds skön kontemplation i hängmattan.

Band: Tokyo Storm
Titel: Optimistic State Of Mind
Genre: AOR/Melodic Rock
Skivbolag: R Peach, J Bartnicki (Eget släpp)
Releasedatum: 24/7
Bästa spår: Fire In Your Eyes, Signals
Betyg: 1/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter