ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Space Vacation – Heart Attack (5.0)

0 Shares
space-vacation-heart-attack-2013

Band: Space Vacation
Titel: Heart Attack
Genre: US Metal
Skivbolag: Pure Steel Records
Producent:
Releasedatum: 2013-01-25
Betyg: 5/10


Space Vacation är ett ungt band från Californien. De släppte en självbetitlad debutplatta 2009, och den nyligen släppta “Heart Attack” är deras andra fullängdare. Bandet består av tre personer, Scott Shapiro (sång+bas), Kiyoshi Morgan (gitarr) och Eli Lucas (trummor). Alla är eller har varit medlem i andra band. Av dessa band torde Vicious Rumors, som Kiyoshi Morgan medverkat i, vara det mest kända.

När jag börjar lyssna på de första tonerna från “Heart Attack” blir jag lite förvånad. Det är så mycket Lo-fi över produktionen att man hemfaller åt att fundera på om det faktiskt kan vara ett gammalt kassettband från 80-talet som man har fått tag på. Och det är just det som är lite av grejen med den här plattan, att de rakt igenom har försökt få till en resa till Landet Längesedan. Tidsresan gäller inte bara musik och produktion, retrotanken har definitivt även funnits med vid utformningen av albumomslaget. 

Musiken kan beskrivas som en mycket melodiös blandning av US Metal och NWOBHM. Den är på inget sätt originell, men det är ju inte heller meningen att den skall vara det. Trots att sången inte är den starkaste, så har den ändå en originell och personlig klang som är trevlig att lyssna på. Här finns även en hel del fina gitarrslingor, däremot känns trummorna rätt anonyma och trista.

Tyvärr så upplever jag aldrig att det här albumet lyfter till någon höjdarnivå. Ibland behövs det många genomlyssningar för att man skall uppskatta ett album, men när det gäller “Heart Attack” så blir effekten den motsatta. Ju fler gånger jag lyssnar igenom plattan, desto mer inser jag hur många av låtarnas melodislingor som faktiskt påminner om varandra. Det är faktiskt just av denna anledning som jag väljer “Devils Own” som bästa låt, eftersom det spåret sticker ut som lite annorlunda gentemot de andra.

Med “Heart Attack” har Space Vacation fått till ett originellt retrosound, men trots detta är albumet definitivt inte är någon sensation. Det är bara småcharmigt, på sitt alldeles egna vis.

Bästa låt: “Devils Own”
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter