ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bloody Heels – Ignite the Sky

2 Shares

Hårdrocksbandet Bloody Heels från Lettland är tillbaka med sitt andra studiofullängdsalbum, Ignite the Sky. Det här kärleksbarnet osar 80-talsrock, klingar av körande refränger och bjuder in till party på sina utvalda stunder. Albumet är släppt via Frontiers Records. Då jag upplever det som att Frontiers främst frontar AOR så känns det som att denna produkt sticker ut från den övriga mängden, något som bidrog till att jag började nosa på albumet och spana in bandet ytterligare. Det finns nämligen en vildhet som vittnar om att bandet vill bryta ny mark trots passionen till den gamla rockmusiken och inte enbart utvinna det bästa möjliga melodiska soundet.

Ignite the Sky öppnar med dess titelspår, ett energiskt spår som trots det bara känns lagom party. Musiken är aningen för polerad för att kännas riktig skitig och farlig. Inte det starkaste öppningsspåret med andra ord, men starkare blir det när låten Criminal Mastermind drar igång kort därpå. Låten har tidigare släppts som singel och är ett tungt spår där sångaren frikostigt visar upp sin vokala range. Efter den så följer en samling låtar som känns helt okej. Criminal Mastermind må vara plattans bästa låt, men inte såpass att jag känner att ingenting som kan komma efteråt kommer att nå upp i samma klass.


Efterföljande No Matter är en låt som lutar åt powerballad-hållet. Jag tycker synd om den som kan tänkas vara musan, för känslorna når inte ut i musiken och fäster sig därmed inte hos mig som lyssnare. Det tar ett tag innan jag hittar nästa låt som lyckas stanna hos mig en stund, då i spåret Farewell to Yesterday som inte bara har en text som vill nå ut med ett budskap utan även har ett groovigt basintro. Annars känns det mesta materialet på albumet godkänt.

Ignite the Sky må med sina nostalgiska referenser nå ut till en hyfsat bred skara lyssnare. Själv tycker jag inte att materialet utmärker sig bland årets andra släpp och jag kommer nog att söka mig till annan ny musik snarare än att binda upp mig på ytterligare lyssningar på det här albumet. Jag ger Ignite the Sky 2/5 i betyg.

 

Band: Bloody Heels.

Titel: Ignite the Sky.

Genre: Rock.

Skivbolag: Frontiers Records.

Releasedatum: 10/07/2020.

Betyg: 2/5.

Bästa låt: Criminal Mastermind.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter