ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bob Dylan – Rough and Rowdy Ways

80 -årige Bob Dylan, egentligen Robert Zimmerman, fick sin första listetta på Bilboard helt nyligen med en 17 minuter lång låt om Kennedymordet. Nu släpper han en dubbelmacka med nya låtar för första gången på åtta år.

Vad skriver man om en artist som skapat mycket av det som är modern rockmusik, vars ande svävar över hart när varenda rocktext som skrivits efter 1960. En sak är jag dock säker på, det sitter kulturmän i alla åldrar, på varje kulturredaktion land och rike runt, lite hårda i byxan är de allt, och tävlar i att ösa lovord över nobelpristagaren Bob Dylan.

Det jag gillar med Bob Dylan är att han går sina egna vägar och verkar totalt skita i vad publiken och de runt omkring, tycker och tänker. Som när han övergav folkrocken och började spela, gud förbjude, elektriskt eller när han släppte den “kristna” plattan “Slow train coming” (en favorit hos undertecknad). Otippat, ologiskt och underbart.

På nya “Rough and Rowdy Ways” hör vi en åldrade och gammal man som ser slutet på vägen, som kan sin bibel och sjunger om det han ser och upplever så här vid vägs ände. Han pratsjunger på sitt nasala sätt, kompet är bluesigt och smakfullt sparsamt. Texterna är fulla av referenser som kommer att få, nämnda kulturmän, att tävla i att tolka dem.

Om det här är Bob Dylans sista platta är det ett både spöklikt och värdigt avslut på en nära 60 år lång karriär som saknar motstycke.

Artist: Bob Dylan
Titel: Rough and Rowdy Ways
Genre: Rock
Skivbolag: Sony / Columbia
Releasedatum: 2020-06-19
Betyg: 3/5
Bäst: False prophet, Goodbye Jimmy Reed, Black Rider

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER