ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Hank Von Hell – Dead

Med Dead så följer Hank Von Hell upp 2018’s comebacksuccé som man väl får kalla det – extravaganta Egomania var en smäll som inte kan ha gått någon förbi. Albumet markerade att den åtta år långa tystnaden från Hank Von Hell var över. Korsbefruktningen punk, rock och pop känns lika karaktäristisk som Hanks röst. Ändå finns det variationer i den nya musiken som skiljer sig från den föregående plattans, men rättframheten och all in-attityden är densamma. En av skillnaderna från Egomaniasläppet är att jag upplever mer energi och partystämning på den här plattan. Passande inför sommarsäsongen. Inte en enda ballad eller lugnare spår eller instrumentella låtar har kvalat in på albumet. Det enda som bryter av är kortare intro, interlude och outro. Just introt har vi i Ad Conteram Incantatores. Musiken målar upp en mörk Vilda Västern-miljö i mitt huvud. Den cowboy som återvänt (från de döda) är Hank von Hell själv. Det är åtminstone vad det dramatiska talet ger skenet av med replikleveranser som ”You can’t kill me, I’m already dead”. Tufft.

Det tuffa byts ut när den poppigare taktstamparen Dead kommer in i bilden. Energin är på topp och följer med i spår efter spår, från nästkommande låt Danger Danger till den sista låten 13 in 1. En del låtar är lättare att knyta an till än andra, även om varje låt för det mesta har en slagkraftig refräng och en svängig kärnmelodi. Jag dröjer mig kvar vid just Dead, det lite udda spåret Disco och 13 in 1.

I spåret Crown får Hank sällskap vid micken av Guernica Mancini, sångare i svenska rockbandet Thundermother. Crown är en catchig låt som ger Guernica utrymme att fylla på med en råhet som bara den traditionella straight-forward rock n’ rollen kan leverera.

Requiem For An Emperor är outrot som Dead klingar ut i. Det passar albumet bra och jag gillar mystiken som finns i att intro, interlude och outro känns lite mystiska i partylåtsmyllret.

Ironin i titeln på en partyplatta till trots så är det här ett album som jag kommer att ha storglädje av i sommar. Dead är en värdig uppföljare till Egomania. Trots att de båda albumen är olika på sina sätt så hamnar de på jämbördig mark. Dead får således starka 3/5 i betyg.

Tipsar även om att se den livestreamade konserten som Hank Von Hell gör på ett tomt Ullevi 15:e juni. Se, lyssna och gratulera sångaren som även råkar fylla år samma datum. Med som support är LOK, som knappast behöver någon vidare presentation, och det lär bli en spelning som det blixtrar om. Missa inte det!

 

Band: Hank Von Hell.
Titel: Dead.
Genre: Rock.
Skivbolag: Sony Music.
Releasedatum: 15/06/2020.
Betyg: 3/5.
Bästa låt: Dead, Disco, 13 in 1.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER