ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Denied – The Decade Of Disruption

Denied är tillbaka med sin hårda, mörka och stämningsfulla mix av svulstig metal. Konceptet känns igen från föregångaren ”Freedom Of Speach” (2018) som också hade en episk, ödesmättad och mycket händelserik ljudbild.

”The Decade Of Disruption” innehåller ett par spår klassisk allsångsmetal som ”Hey Let’s Go” och ”We Play Rock’n Roll” som trots sina pajiga titlar doftar både Twisted Sister och Motörhead och passar utmärkt som publikuppviglare. ”Throwing Bones” är en typisk knogmacksöppning med köttiga gitarrer och smattrande kaggar. ”The Beast” följer samma formula om än lite mer stämningsfull och ”Enter The Wolf” har en psykedelisk twist inledningsvis som utvecklar sig till en Ozzy inspirerad refräng.

Ribban höjs i ”What If” som har skönt uptempomangel och starka refränger. Allra bäst i mina öron låter ”Walk You Through Darkness” som är en majestätiskt tung pjäs med symfoniska inslag. ”Freedom Reign” är det närmaste vi kommer en ballad. Att Denied är mästare på storslagna fläskiga epos vet vi sedan innan. Detta är inget undantag utan en kraftfull rysare med brottartunga gitarrer och en övertygande sånginsats .
Längst och tyngst är avslutande ”Undergang”. En ångvält som dock inte riktigt lyckas övertyga mig.

All musik till ”The Decade Of Disruption” är inspelad och mixad i Stockholm av Fredrik Folkare (Unleashed, Firespawn, Necrophobic), sången är inspelad i
Köpenhamn med Søren Andersen (Glenn Hughes band) som producent.

Nya sångaren Søren Adamsen har en rakbladsvass pipa som för tankarna till såväl Ralph Scheepers (Primal Fear) som Ralph Gyllenhammar (Mustasch).

Det här är måhända inte nyskapande, men likafullt välgjord Metal med pålitliga klassiska komponenter som thrashiga riff, primalskrin, piskande vindsnabba trummor och slagkraftiga melodier. ”The Decade Of Disruption” lär inte ha några bekymmer att tillfredsställa fansen. Om du uppskattar band som Primal Fear, Nocturnal rites och Judas Priest bör du ge Denied en ärlig chans.

Denied is:
Søren Adamsen – Vocals
Andreas Carlsson – Rhythm Guitar
Chris Vowden – Lead & Rhythm Guitar
Freddan Thörnblom – Bass Guitar
Markus Kask – Drums

Band: Denied
Titel: The Decade Of Disruption
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Sweea records
Releasedatum: 2020-06-05
Bästa spår: Walk You Through Darkness, What If, Freedom Reign, Hey Let’s Go, Throwing Bones
Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER