ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Highride – Excellence Decadence

Highride är efter lång frånvaro tillbaka med sin andra skiva. Debuten släpptes 2013 och har följts av mycket spelande. Ett par svängar i Europa som uppvärmare till Crashdiet och Hardcore Superstar har slipat bandet till en vass liveakt.

”Excellence Decadence” är sprängfylld av uppkäftigt punkig sleaze, exempelvis ”A Good Day (To Die)” som doftar mycket Appetite era Guns. ”A Million In One” har en typ av melankoliskt driv man inte sällan stöter på hos Backyard Babies. Här finns också Ramones och Green Day trallig pop-punk i ”No Plan B” och en Motörhead/Hardcore Superstar fusion i ”Sex Is My Substitute”.

Visst finns det gott om energi i spår som ”Sweet Driver”, ”Superstarblind” eller ”Red Light Rambler”, och ”Drifting” kan utmana vilken hobbytrubadur som helst vid lägerelden en ljum sommarkväll. Det hjälps tyvärr inte då inget av dessa spår varken griper tag, känns trovärdigt eller lyfter ovan mediokernivå.

Det är en tunn linje mellan förutsägbarhet och igenkännande. Balansen mellan låthantverk, musikalisk leverans och passande produktion antingen hjälper eller stjälper ett band att nå den där nivån av ”awesomeness” som många gånger är både subtil och subjektiv.

Att Highride vill mycket råder det inget tvivel om, men den bestående känslan är att ivern över att vilja låta exakt som sina idoler tar över. Bandet har potential, men världen behöver inte ytterligare ett Backyard Babies. Det är skillnad på att låta sig inspireras och att kopiera. Ju förr Highride lär sig det desto ärligare och mer genuin kommer deras musik låta.

Band: Highride
Titel: Excellence Decadence
Genre: Sleaze
Skivbolag: Highride/Flykick Entertainment
Releasedatum: 29/5
Bästa spår: A Good Day (To Die), Sex Is My Substitute, A Million In One
Betyg: 2/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER