ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Alestorm – Curse of the Crystal Coconut

Alestorm är tillbaka med sin knasiga, energiska piratmetal. Bandet sparar inte på krutet – Curse of the Crystal Coconut kan vara deras galnaste platta hittills. En första hint om det får man redan när man slänger ett öga på låttitlar som Shit Boat (No Fans), Zombies Ate My Pirate Ship, Wooden Leg Part 2 (The Woodening) och Treasure Chest Party Quest. När man väl börjar lyssna igenom låtarna så känner man igen Alestorm’s sound men märker att varje spår har sin egenhet. Tortuga låter starkt influerad av dagens pop och hiphopmusik. Wooden Leg Part 2 (The Woodening)s text behandlar historien om hur piraten fick sitt träben och har inslag av 8-bitarsljud. Ni vet, soundet som präglar gamla tv-spel. Bandet har tidigare lekt med den typen av ljud på låtar som 1741 (The Battle of Cartagena) som finns på Sunset on the Golden Age-plattan.

Detta har ju dock blivit något av Alestorm’s trademark. Barnslig humor men med en stor portion musikalisk talang.

En låt av det mer jordnära slaget får man dock i det avslutande spåret Henry Martin. Låten är starkt folkmusikinspirerad och hade varit väldigt behaglig om det inte varit för Christopher Bowes’ röst som man inte direkt kan kalla för invaggande. Men det är en bra låt som ger albumet mer balans.

Curse of the Crystal Coconut är Alestorm’s sjätte studioalbum. Med albumsuccéer som Captain Morgan’s Revenge och Sunset on the Golden Age har jag länge längtat efter att Alestorm skulle avtäcka det här albumet. Jag skulle inte påstå att Curse of the Crystal Coconut är den starkaste i samlingen. Man vet vad man får, men om man gillar det och vill ha något att hytta näven till under sommarens fester så kan man ge Treasure Chest Party Quest och resten av låtarna en svängom i högtalarna. Passa er bara för sommarplågan Tortuga!

Albumet får 3/5 i betyg.

Band: Alestorm.
Titel: Curse of the Crystal Coconut.
Genre: Pirate Metal.
Skivbolag: Napalm Records.
Releasedatum: 29/05/2020.
Betyg: 3/5.
Bästa låt: Treasure Chest Party Quest.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER