ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mike Tramp – Cobblestone Street (8.0)

mike-tramp-cobblestone-street-2013

Band: Mike Tramp
Titel: Cobblestone Street
Genre: Singer/songwriter
Skivbolag: Target Records
Producent: Mike Tramp & Sören Andersen
Releasedatum: 2013-04-08
Betyg: 8/10

Det är på gränsen att Mike Tramps nya album inte ens ska recenseras här på Rocknytt, men med det bagaget mannen ändå har i sin kappsäck känns det ändå som en självklarhet. På tal om kappsäcken, är du ett fan av WHITE LION eller FREAK OF NATURE och förväntar dig något ur den skolan är du här helt ute och cyklar. Såg du honom i fjol på hans akustiska enmansturné och tyckte om vad du hörde, då bör det genast spetsa dina öron.

Stärkt av fjolårets 40 datum långa enmansturné där Mike gjorde precis allting själv kommer nu “Cobblestone Street” som föga överraskande är enbart Mike, hans akustiska gitarr och en mikrofon. Rocken lyser med sin frånvaro, men det har aldrig förr betytt så lite för ett slutresultat. Sången är personlig, lagom raspig och skör. Detsamma gäller det sparsmakade gitarrspelet. Känslan av att du upplever något intimt, något unikt är albumets röda tråd.

Tillsammans med producenten Sören Andersen (som även bidrar med synthar och slagverk) har Mike skapat ett lågmält  album som både är en sorts hyllning till de stora hjältarna och musikaliska förebilderna BOB DYLAN, NEIL YOUNG och BRUCE SPRINGSTEEN samt en markering på en ny start i karriären dit ylande hårdrocksgitarrer inte längre når.

Mike säger själv att han äntligen har kommit hem, hem till Cobblestone Street, där han både trivs och vill bo. Jag tycker vi kan unna honom det och hoppas att han kommer finna sig väl tillrätta.

Bästa låt: Ain’t the Life I Asked For

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER