ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Generous Maria – III (8.0)

generous-maria-cd-2013

Band: Generous Maria
Titel: III
Genre: Hardrock
Skivbolag: Transubstans Records
Producent: 
Releasedatum: 2013-03-06
Betyg: 8/10

Jag börjar hysa starka känslor för Transubstans Records. Inte bara för att man med stolt knuten näve kämpar för att ge de 70-talsljudande banden en hemvist, utan också för att man inte släpper någon skit över bron. Det är mer eller mindre okända band i stallet men sannerligen inga amatörer.

Generous Maria och III då? Ja jag blev tveksam redan med albumtiteln för jag har rätt många plattor med band vars tredje alster döpts till III. Hyfsat fantasilöst och de plattorna har också varit just det, med undantag förvisso.

I Göteborgbaserade Generous Marias fall har det tagit sju år mellan förra släppet och denna. Jag hade ärligt talat ingen som helst kännedom om dem så därför var lite inlyssning på sin plats. På sju år hinner det hända mycket och det har det sannerligen gjort för dessa herrar. 

Det låter fortfarande skitigt, fast numera skitigt med finess. Eller ska man kanske uttrycka det såhär; en renare skitighet? Man behöver inte komma många sekunder förbi introdelen i öppningslåten “Something Weird” för att förstå det och med följande “Got It All” tillagt på lyssnarkontot så står det klart att man även berikats med starka melodier.

Generous Maria är inte unika och låter som väldigt mycket annat/andra men med det förbehållet att man med största säkerhet bara är sig själva. Det är så här man låter, helt enkelt.

Och ja, jag gillar vad jag hör. Detta är dessutom förrädiskt öltarmstriggande…inte illa för ett album betitlat III.

Bästa låt: Got It All
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER