ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Danzig – Sings Elvis

Glenn Danzigs senaste plattor har inte direkt rosat marknaden utan faktum är att han inte gjort ett helgjutet album sedan Danzig 4 som kom ut 1994. Resten har, med visst undantag varit ren och dåligt producerad smörja i ärlighetens namn. Det började nog gå fel när han skulle producera sina plattor själv och tog in Tommy Victor på gitarr. Missförstå mig rätt, jag älskar Tommy i Prong men i Danzigs onda bluesrock är han lika felplacerad som Zlatan i Hammarby om en sportreferens tillåts.

Alla som hängt med den nu snart 65 – årige punkrock ikonen Glenn vet genom åren vet att han kärleksfullt oftast kallas “Evil Elvis” och att han genom åren tolkat sin idol Elvis Aaron Presley så fort tillfälle getts. Meningen var att det skulle bli en EP men den svällde ut till ett album på 14 låtar istället.
Detta är verkligen ett kärleksarbete vilket hörs. Glenn sjunger som Elvis, arrangemangen är sparsmakade och ligger nära hur “The King” gjorde dem själv. Många av låtarna är sällan hörda av en bred allmänhet medan andra är mer kända.

“Danzig sings Elvis” påminner mera om ett soundtrack till någon David Lynchfilm är till en glittrig krogshow på Berns. Det finns något underliggande och dovt som skaver när Glenn gör, till exempel, “Always on my mind”. Det är sentimentalt, det är stillsamt och det är väldigt bra.
Gillar du Elvis ska du skaffa den här plattan för här tolkas “The King” med kärlek och respekt – och utan den minsta ironi eller sarkasm.

Artist: Danzig
Titel: Sings Elvis
Skivbolag: Cleopatra / Evillive
Genre: Rock
Realesedatum: 2002-04-23
Betyg: 3/5
Bästa låtar: “Fever”, “One night with you”, “Baby let´s play house”

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER