ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Lordi – To Beast Or Not To Beast (8.0)

lordi-to-beast-or-not-to-beast-2013

Band: Lordi
Titel: To Beast Or Not To Beast
Genre: Hårdrock
Skivbolag: AFM Records
Producent: Michael Wagner
Releasedatum: 2013-03-19
Betyg: 8/10

Första plattan får anses som LORDI`s jämnaste alster i karriären. Efter den har de blandat och gett mellan rena monsterkreationer som: ”Blood red sandman”, ”This is heavy metal” och ganska medelmåttiga låtar.

Förra plattan visade dock att det skett en viss kvalitetshöjning och denna höjning fortsätter faktiskt på ”To beast or not to beast”. Skillnaden på den nya plattan och deras debutalbum, ligger i att nya är två snäpp tyngre. Måhända är inte låtarna riktigt lika starka, men det är inte alls långt där ifrån.

Just tyngden, som redan visade sig lite på förra plattan, är ett stort plus och är en av de saker som jag saknat lite granna förut. Herr Lordi har ju en grov röst och då tycker i alla fall jag, att musiken ska vara kompatibel med den. Monster/spöktemat görs sig också bättre när det är mera tryck i musiken. Så sammantaget ger dessa saker flera plus i protokollet och i slutändan ger det ett album som jag rankar som finnarnas bästa hittills.

Första låten som verkligen får mig att klappa takten och vilja headbanga är ”The Riff”. 

Det är en rent lysande låt, med ett smittsam keyboardslinga och för de som varit uppmärksamma, så har de säkert redan sett videon på Rocknytt.
Den tunga, men ändå ganska lugna ”Something wicked this way comes”, visar också att bandet behärskar det mesta och vet hur man skriver riktiga hits.

{youtube}jFwbrHAyuaw{/youtube}

”I´m the best” drar istället iväg i ett rasande tempo, för att vara LORDI. Jag gillar verkligen låtens kaxighet, just kaxigheten märks lite varstans på plattan. Det verkar som bandet helt enkelt säger: gilla oss eller skit i det, vi bryr oss inte. Det är med andra ord väldigt rock ´n roll över det tänket!

En låt som är väldigt typiskt för bandet är ”Horrifiction”, men den är så pass bra att den kommer undan med en stor tumme upp. ”Sincerely with love” har en lysande text: ”fuck you asshole, sincerely with love” etc. Man förväntar sig inte riktigt dessa ”kraftuttryck” och jag kan inte göra annat än att gilla det.

Efter sju sorger och 10 besvär, är LORDI tillbaka starkare än någonsin, hard rock hallelujah!

Bästa låt: The Riff
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER