Krokus – Dirty Dynamite (5.0)

krokus-dirty-dynamite-album-2013

Band: Krokus
Titel: Dirty Dynamite
Genre: Rock
Skivbolag: The End
Producent: Chris Von Rohr
Releasedatum: 2013-03-05
Betyg: 5/10

Att ligga på ett skivbolag som heter The End, känns faktiskt lite träffande. I princip är allt vad metal och hårdrockinfluenser heter, helt borta. Istället så får vi en relativt seg och gubbig AC/DC-smörja att brottas med. Nu ska påpekas att jag oftast gillar AC/DC, men de var väldigt trötta runt millenniumskiftet och Krokus lyckas mot förmodan att låta ännu lite tröttare.Nu är frågan är detta en ren skitplatta? Nä det är det inte, men jämför man med resten av Krokuskatalogen och suveräna plattar som till exempel ”Heart Attack” och ”Hellraiser”, så står den sig slätt. Men om man gillar mera ”rotnära” rock n roll och redan nämnda AC/DC-era, blandat med lite STATUS QUO, så kan det tänkas sig att man går i gång på denna platta.

Låtkvalitén är inte genomusel, utan det glimrar fortfarande till lite här och där. Det största problemet att jag känner mig inte nog ”gammal” för att uppskatta detta sound fullt ut. Kanske blir det så, att jag om 10 år kommer tycka att detta är en klockren platta, den som lever får se.

Lite svårt att hitta en hel låt som övertygar, däremot finns det lite sköna riff och melodier i många av låtarna. ”Better than sex” funkar skapligt och ”Dög song” är riktigt hyfsad också. Bäst tycker jag nog ändå den ”tunga ”Live ma life” är.

Hoppas inte detta är slutet för bandet, utan att de kan lyfta sig lite tills nästa platta. Det får helt enkelt inte sluta så här, en tripp tillbaka till 80-talet vore trevligt.

Jag vill ge ett stort plus till omslaget, det är helt enkelt coolt och Marc Storace röst håller fortfarande hög klass, så allt kan man inte klaga på. Men besvikelsen finns ändå där, hade hoppats på så mycket mer.

Bästa låt: Live Ma Life
 

Relaterade artiklar

skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN