ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Helker – Somewhere In The Circle (7.0)

helker-cd-2013

Band: Helker
Titel: Somewhere In The Circle
Genre: Power Metal
Skivbolag: AFM Records
Producent: Mat Sinner
Releasedatum: 2013-02-15
Betyg: 7/10

Man förknippar nog Argentina mer med fotboll och vida slätter, fulla med kreatur, än med hårdrock. Men här är i alla fall ett riktigt hyggligt band, från detta sydamerikanska land.

Det är den aggressiva och tunga versionen av power metal, som spelas av dessa grabbar.

Utan att det för den skull tullas på melodierna. Jag skulle nästan vilja kalla detta band för Denieds ”lillebror”. Med andra ord så tycker jag allt är lite ”mindre” på denna platta. Även om skillnaden inte är alls monsterös, så finns det i både låtkvalitén och framförallt i tyngden. Sångaren Diego Valdez har en riktigt bra stämma, som har starka drag av Goetz ”Valhalla jr” Mohr ex IRON MASK.

Plattan är förövrigt en hyfsat stark sjua. Det som väger över till det lägre betyget, är att det finns en och annat spår som inte riktigt håller måttet. Något som dock håller måttet med råge, är definitivt produktionen. Ingen mindre än Mat Sinner rattar spakarna och Achim Koehler har mixat plattan.

Mat har även varit med och skrivit låtarna på plattan, vilket absolut inte har varit till nackdel om man som jag, gillar både SINNER och PRIMAL FEAR.

Inledande ”Modern roman circus” är en riktig stänkare, som verkligen får en att vilja höra mer. Det är med andra ord, precis som ett öppningsspår ska vara.

Kraftballaden ”Begging for forgiveness”, som gästas av ingen mindre än Tim ”Ripper” Owen, går verkligen inte av för hackor. På samma låt medverkar även Ralf Scheepers, så man kan säga att den är ”kändistät” värre.
Det finns några sådana här ”bredbentriffande” spår på plattan. Däribland ”Still alive” och Wake up”, vilka även är begåvande med riktigt sköna refränger.

På det hela taget, så borde denna skiva tilltala de allra flesta som gillar heavy/power metal. Gediget hantverk, kort och gott.

Bästa låt: Still Alive

{youtube}D674JznAYZA{/youtube}
{youtube}cY4ndVUUAFI{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER