ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The White Buffalo – On The Widow’s Walk

Jag började bekanta mig med The White Buffalo, eller Jake Smith, genom tv-serien Sons of Anarchy. The White Buffalo medverkade i en hel del låtar som spelades under seriens gång. Det var bra låtar som man tittade upp i efterhand men det var med låten Come Join the Murder med The White Buffalo & The Forest Rangers som jag blev frälst och jag har lyssnat på hans album sedan dess.

On The Widow’s Walk är The White Buffalos sjätte studioalbum. Shooter Jennings har stått för producerandet av albumet. Det är en samling av vemodiga blues/countryvisor och kraftpådrag av rockig vigör. Vi får höra det ena tragiska livsödet efter det andra. I sina bästa stunder är dessa historier så gripande att man berörs djupt inombords. Det är musik för själen.

Albumet börjar med spåret Problem Solution. Artisten har själv kommenterat spåret som två delar av ett mentalt tillstånd. Den första delen är om hjärtesorg och självtvivel, sedan kommer en brytning och låten går in i sitt andra skede, Solution, där svaret på problemet är att leva i nuet och ta sig igenom dagen. Det kan tyckas som att låten får en ljusglimt där, men vemodet stannar kvar i melodierna. Det är inte alltid så lätt som det sägs.

Efter Problem Solution följer The Drifter, en av vemodsvisorna som lämnar avtryck hos lyssnaren. Cursive är också väldigt gripande, men The Drifter stannar med mig lite extra. Gällande låtarna med mer klös i så är The Rapture ett spår som sticker ut. Låten har en farlig stämning, växer i intensitet och är medryckande. Faster Than Fire har härligt psykedeliska gitarrslingor. On The Widow’s Walk tråkar aldrig ur lyssnaren, krånglar inte till det och gör ingenting förhastat. Det är enkla instrumentkomp och fokus på berättelserna.

On The Widow’s Walk med The White Buffalo får 4/5 i betyg. Det är också hans bästa album av de senaste årens releaser.

 

Band: The White Buffalo.
Titel: On The Widow’s Walk.
Genre: Bluesrock.
Skivbolag: Spinefarm Records.
Releasedatum: 17/04/2020.
Betyg: 4/5.
Bästa låt: Problem Solution, The Drifter.

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER