ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Covered Call – Impact (7.0)

covered-call-impact-2013

Band: Covered Call
Titel: Impact
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: AOR Heaven
Producent: Lars Chriss
Releasedatum: 2013-03-28
Betyg: 7/10

Efter den vanligtvis så magnifike Göran Edmans (ex- YNGWIE MALMSTEEN) anonyma insats på DAVID MARK PEARCEs annars så intressanta album ‘Strange Angels’ (2011) och den hemska utflykt han är ute på med det minst sagt tråkiga MÅRRAN, är det skönt att åter se honom där han hör hemma – i fronten för ett svenskt melodiöst rockband! 

Visst, lite surt känns det att det inte är Thomas Vikström (THERION) bakom micken precis som det var på den fina debuten ‘Money Never Sleeps’ från 2009. Men varför klaga i onödan när det för stunden till och med känns som ett uppköp?

I likhet med debuten handlar det om välspelad, stabil och moget framförd 80-tals rock med både starka och snygga melodier på såväl gitarr som på synth. Det hela kryddas också emellanåt av ett stänk Hammondorgelosande sjuttiotal. Det är en Hammond som ibland vill och är på vippen att bli för mycket, men i slutändan likväl håller sig på precis rätt sida om gränsen för vad jag står ut med. Balansgången bärs skickligt upp av de båda gitarristerna Joel Carlsson och Morgan Rosenquist. Deras gitarrspel tillåter aldrig orgeln att ta över helt, utan tvingar den att enbart fylla ut och förstärka riffen och ljudbilden bakifrån precis som det ska vara. 
Ja, en viss del av äran ska såklart tillskrivas Lars Chriss (LION’S SHARE) och hans producentfingrar också. Ljudet han rattat in är både smakfullt och levande, sånär som på trummorna som dessvärre är av det mer plastiga slaget.

Bästa låt: Hold On

Låtlista:

01. Lorraine
02. When the Lights Are Out
03. Think About All Times
04 Look Into Your Mind
05. Hold On
06. Make a Wish
07. Nothing Lasts Forever
08. Wake Up
09. When I´m Gone
10. Live it Up
11. Last Goodbye

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER