ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Saxon – Sacrifice (7.0)

saxon-sacrifice

Band: Saxon
Titel: Sacrifice
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: UDR/Metal Militia Guard Music
Producent: Biff Byford & Andy Sneap
Releasedatum: 2013-03-01
Betyg: 7/10

SAXON är för mig likställt med riktigt bra kvalité. Deras lägstanivå är högre än de flesta bands högstanivå. Jag kan inte, hur jag än letar, hitta ett enda dåligt album i deras katalog. För mig personligen har de betytt allra mest för mig, sedan de släppte “Dogs Of War” (1995). Men även plattorna före det, har en given plats i min skivsamling. Oavsett vilken stil de anammat, har de bemästrat den till fullo.


Nya plattan följer i stort sett stilen från deras fyra senaste album. Ingen större skillnad i sound med andra ord. Skillnaden jämfört med förra plattan “Call To Arms”, är att det är bättre och lite hårdare helt enkelt. Den är inte riktigt lika bra som de andra tre, men inte alls långt ifrån. Biff Byford går ju själv i funderingar att göra en soloplatta i stil med deras tidigaste plattor. Det låter som en bra idé, då kan SAXON fortsätta låta som de gör nu.

Det är tio spår på “Sacrifice”, men räknar man bort introt ‘Procession’ så är det bara nio riktiga låtar. I detta fall stämmer devisen ”less is more”, för det finns inte ett enda svagt spår detta släpp.

Annons:

Inledande titelspåret ‘Sacrifice’ visar ögonblickligen var skåpet ska stå och jag är inte sen att redan nu utnämna den som en klassisk SAXON-låt. Det är förövrigt en av de låtar som är mest ”metal” på plattan. Rock n’ roll av det hårdare och ruffigare slaget bjuds det på i ‘Warriors Of The Road’. Ett sådant här stycke slår de relativt bleka rocklåtarna som de gjort på de senaste skivorna med hästlängder. Tempot är givetvis högt, då det är banracing (Formel 1, tror jag) låten handlar om.

Den härliga ‘Night Of The Wolf’ har starka vibbar av NWOBHM och en dos med sådant är verkligen aldrig fel. ‘Wheels Of Terror’ är lite av ‘Dogs of war’:s halvbror, då riffen påminner om varandra. Men det köper jag rakt av, då den här låten har så pass mycket identitet ändå. Jag glömde säga att den är riktigt bra också.

Mixen mellan heavy metal och hård rock(särskrivet med flit) har sällan varit bättre på något av deras tidigare album. Det stora pluset är att rocklåtarna har både stake och driv. De blir inte de ”bromsklossar” som de varit på några av de senaste plattorna.

SAXON fortsätter att leverera och det känns inte som det är aktuellt med pensionering på ett bra tag än. Detta är en riktigt urstark sjua, snudd på en åtta!

Bästa låt: Sacrifice/Warriors of the road

01. Procession
02. Sacrifice
03. Made In Belfast
04. Warriors Of The Road
05. Guardians Of The Tomb
06. Stand Up And Fight
07. Walking The Steel
08. Night Of The Wolf
09. Wheels Of Terror
10. Standing In A Queue

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT