ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Syn:Drom – Iconoclasm (8.0)

SYNDROM -_Iconoclasm_-_Artwork

Band: Syn:Drom
Titel: Iconoclasm
Genre: Death Metal
Skivbolag: Vicisolum
Producent: Roger Bergsten & Daniel Mikaelsson
Releasedatum: 2013-02-15
Betyg: 8/10

Spelskicklig och brutal death metal, en genre så överbefolkad att inte ens en halvering vore nog för att skilja agnarna från vetet. I den myllan kan det vara svårt att sticka ut hakan och hävda sig, du måste verkligen ha kött på benen och ett självförtroende större än Glen Bentons ego – annars är du körd. Huruvida självförtroendet är i topp hos Sundsvalls egna mästermanglare låter jag vara osagt, men med tanke på hur köttig produktionen är vittnar åtminstone den om att det här finns goda resurser att plocka av.
 

‘Iconoclasm’ är SYN:DROM:s andra album sedan starten 2002 och innehåller tio spår vars tydligaste influenser är BEHEMOTH:s framgångsrika låtskrivarmall eller möjligen ett rakare och mer lättillgängligt NILE. Nu säger jag inte på något vis att det är plagiat det handlar om – tvärtom. SYN:DROM står sig väl på egna ben. Ytterst välsvarvade ben för den delen också, då de båda gitarristerna David Karlsson och Roger Bergsten trakterar sina instrument med yttersta finess. Det må låta meckigt och svårtillängligt ena sekunden för att i nästa vara både sparsmakat och rakt, men det slutar aldrig att imponera.
 

I det stora hela är SYN:DROM:s vältriggade ljudlandskap av det mer kusliga slaget och en olustigt besvärande dystopisk känsla biter sig fast och håller dig kvar medan Jonny Petterssons growl både bryter ner och bygger upp dig som en ny människa. Du kanske ställer dig tveksam till förvandlingen, men med tanke på hur skickligt framfört allt i slutändan är låter du det ändå gärna ske. ‘Iconoclasm’ är ett av de bättre death metal-albumen jag hört på bra länge och är du tuff nog är det här ett givet pliktköp!
 

Bästa låt: Iconoclastic View

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER