ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Five Finger Death Punch – F8

Five Finger Death Punch är tillbaka med F8, som blir deras åttonde studioalbum i diskografin. Plattan släpptes 28 februari via Better Noise Records. Nytt sedan senaste skivsläppet, And Justice for None, är att sångaren Ivan Moody är nykter sedan ungefär två år tillbaka. Detsamma gäller kollegan Chris Kael på bas. Det är en fröjd att höra att Ivan, som har en av branschens bästa röster, är i bra form igen.

Även om titeln signalerar att det är samma trogna Five Finger Death Punch som härmed kommer att leverera ännu en metalsmocka så innehåller albumet fler sidor än så. Det är sparring mellan tuffa ämnen om man följer texterna och det görs en del pauser mellan smockorna där vi får vila i lugnare, mognare spår. Till skillnad från musiken från föregående album så kan man här skilja låtarna ifrån varandra. And Justice for None lät i mitt tycke oinspirerad och som en pastisch på bandets egna musik där det mesta lät likadant. Med F8 tar dem tack och lov avstånd från det lågvattenmärket.


Albumet inleds med introslingan F8, som med stråkar och ett växande trummande och basmuller varslar om att något hårt är på väg. Dessa stråkar och basljud blandas sedan in i Five Finger Death Punch’s typiska ljudlandskap till förstaspåret Inside Out. Så långt allt bra. Därpå följer det som enligt mig är plattans tuffaste låt, Full Circle. Den har en härligt obeveklig energi, Ivan sjunger jäkligt bra och jag påminns om varför jag fortsätter att lyssna på Five Finger Death Punch år efter år. Efterföljande Living The Dream är också fin.

Det fortsätter att flyta på fint under de resterande 12 låtarna. Trots att plattan utgörs av totalt 16 låtar så tycker jag inte att det blir för mycket. Det är lyxigt att ha så mycket bra material att lyssna på tills nästa platta kommer ut. Bonusspåret Making Monsters är ett bra exempel på något tråkigt man hade missat ifall plattan hade bantats ner.

Annons:

Så, varför ska man lyssna på F8? Kort och gott för att Five Finger Death Punch gör det dem gör bäst och är one of a kind.

F8 kommer inte att bli min favorit i bandets samling. The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell Volume 2 och Got Your Six är tämligen svårslagna. F8 är däremot bland det bättre som bandet har gjort och når upp till 3/5 i betyg, även om vissa inslag helt klart snuddar vid högre höjder!

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR



Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG



Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER



Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT