ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Serenity – The Last Knight

Österrikiska bandet Serenity är sedan det bildades 2001 i och med nya skivan The Last Knight uppe i sju släppta skivor. De två första skivorna var så där men på tredje plattan Death & Legacy börjar det bli betydligt bättre för att på fjärde plattan War of Ages rentav bli mycket bra. De två därpå följande skivorna håller också mycket hög klass men ta mig tusan om inte The Last Knight är deras bästa släpp hittills. Det är något med deras lätt symfoniska power metal i kombination med sångaren Georg Neuhausers röst som tilltalar mig rejält. Öppningslåten Invictus visar direkt var skåpet ska stå och i en rättvis värld hade låtar som Set the world on Fire och Queen of Avalon blivit hits med sina trallvänliga refränger. Bäst av låtarna på skivan är dock den Kamelotdoftande My Kingdom Comes. Överlag håller samtliga låtar hög klass och ingen av dem faller riktigt ur ramen. Jag hade i och för sig klarat mig bra utan den akustiska versionen av Souls and Sins men då den ligger sist på skivan så gör det ingenting. Bara att skippa att lyssna på den så är problemet löst.

Sångaren Georg Neuhauser extraknäcker även som sångare i Warkings (som också är mycket bra) och jag hoppas verkligen inte det kommer att påverka Serenity negativt då de är så pass bra att de kan ta ett steg till uppåt och spela i en högre division än vad de har gjort. De är värda att komma upp i samma nivå som t.ex. band som Powerwolf. Så bra är de!


Tycker man om band som Kamelot och Visions Of Atlantis är det bara att skaffa denna skiva. Det kan inte gå fel i så fall. Den är dessutom föredömligt lagom lång. Tar man bort det inledande introt och den tidigare nämnda akustiska låten klockar den in på runt 45 min vilket är den ultimata längden på en skiva.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link