ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Lordi – Killection

22 Shares

Monsterrockarna i Lordi är tillbaka med sitt tionde studioalbum Killection. Albumet är ett konceptalbum med  en så kallad ramberättelse. Den bygger på att det fiktiva rockbandet Monster Squad får alla sina hits uppspelade på den fiktiva radiostationen SCG10. Varje låt representerar en tidsepok i deras långa karriär och är präglade av soundet från den tiden. Man kan även höra influenser från enskilda band och artister, som Ozzy Osbourne och Guns N Roses. Det visar sig däremot att det inte är helt oriskabelt att spela Monster Squad’s Killection. Snart börjar det ringa in konstiga samtal till SCG10 och underliga saker börja hända i studion…

Det är ett smart och roande koncept. Radioinslagen fungerar som underhållande ”fillers” och att lista ut tidsplaceringen på varje låt är en trevlig syssla utöver själva lyssningen. Det gör det dessutom svårare för låtarna att låta likadana, en fälla som många artister riskerar att falla i när diskografin börjar bli kompakt.


Jag tycker att Lordis föregående studioalbum Sexorcism var rent bedrövligt så det glädjer mig att de här har jobbat fram något helt annat.

Men även om radioinslagen fungerar bra som utfyllnad så är det naturligtvis vissa låtar som sticker ut mer än andra. Det är ändå ganska många spår som inte intresserar mig när nyhetens behag väl har lagt sig. Bland de bättre i skiktet är Shake the Baby Silent, som driver på med Rammstein- och Rob Zombie-esque energi. I Dug A Hole In The Yard for You upplever jag går tillbaka till soundet som bandet hade kring 2004-2006, vilket inte är illa, inte illa alls.

Alla låtar har en radiovänlig uppbyggnad, det vill säga sing along-vänliga refränger, lättuggat och melodiöst – vilket bara bättrar på konceptet ytterligare.

Jag skulle inte kalla Killection för en ögonöppnare men den bjuder på en trevlig lyssning. Helt klart ett steg i rätt riktning från Sexorcism, och är det så att ni inte håller med mig i att det albumet var skräp så lär det glädja er att den här plattan kommer vara än bättre! Jag ger Killection 3/5 i betyg.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter