ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

British Lion – The Burning

Jag har aldrig varit något jättefan av Iron Maiden. Visst, jag har genom åren lyssnat på bandet till och från, men aldrig riktigt sett den storhet som många andra gjort. Maiden har för all del förtjänat sin position som metal-gudar, och jag förstår varför de har regerat i toppen under decennier – de är brutalt bra i sin genre och är kanske ett av världens bästa liveband – både artistiskt och sceniskt. Dock har det, som sagt, inte tilltalat mig till 100%. Därför blev jag direkt nyfiken på Maidens basist, Steve Harris, soloprojekt British Lion. Mest för att jag hoppades att detta skulle vara RIKTIGT bra!

Jag vill nämligen tycka om grabbarna i Maiden – de verkar så otroligt sympatiska och härliga. Men jag blir dessvärre besviken från start. ”The Burning” är dessvärre ingen höjdare! Känns hafsigt producerad och låtarna är inga höjdare. Jag som ”hoppades” så mycket på att detta skulle få mig att le, men nej. Sen kommer detta säkerligen att funka som en liveakt, men mer kanske för att Steve Harris är med, än att låtarna är bra.


Jag ska se Maiden i sommar, men mer för att Alter Bridge är förband, än att Steve Harris & Co är på plats! Men jag hoppas att Maiden levererar och jag blir överöst av kärlek till dessa trotjänare inom British Metal. Jag hoppas det på riktigt. British Lion ”The Burning” kommer jag förmodligen aldrig att lyssna på igen … dessvärre.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link