ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Aventyr – Driven (5.0)

aventyr-driven-cd-2013

Band: Aventyr
Titel: Driven
Genre: Rock ‘n’ Roll
Skivbolag: Mighty Music
Producent: Beau Hill
Releasedatum: 2013-01-28
Betyg: 5/10

2001 tog norska AVENTYR sina första stapplande steg hemma i Sognefjord. Bandet höll igång i ett par år medan medlemmar från bland annat FUNERAL, TAAKE och GROTESQUE HYSTERECTOMY kom och gick i bandets uppställning. 2004 tog bandet en paus för att 2008 återuppstå igen med gitarristen och grundaren Steinar Aven och sångaren Roger Olsen som de enda kvarvarande medlemmarna. Efter lite letande fann Steinar och Roger en ny och hungrig generation rockers i Jan Tore Befring (gitarr), Roger Pettersen (b as) och Trond Vilnesl (trummor) redo att fylla tomrummen i AVENTYR.

2011 släpptes den Beau Hill (Alice Cooper, Europe & Winger m.fl) producerade epn ‘Trouble’ och nu är det dags för debutalbumet ‘Driven’, även det producerat av Beau Hill, att visa vad Norge har att bidra med på rock ‘n’ roll-marknaden.

Just bidra med något nytt på marknaden är inte det första jag tänker på efter att ‘Driven’ har fått sin beskärda del av lyssningar. I en mättad genrer där det fortfarande går tretton nya band på ett dussin är det svårt att komma med något nytt. Även om AVENTYRs beprövade rockmodell á la THE HELLACOPTERS och BACKYARD BABIES må vara kryddad med både en skvätt MOTÖRHEAD och BILLY IDOL känns den ändå inte något vidare fräsch.

Det vore lätt att skylla allt på bandet, men det vore orättvist då ‘Driven’ i grund och botten är ett välspelat och välproducerat album som exempelvis sopar mattan med de norska kollegorna GLUECIFERs hela diskografi. Detta är mycket tack vare Roger Olsens härliga pipa. 

Minuset ligger istället just på den mättade marknaden där jag som lyssnare under allt för lång tid har matats med allt för många och snarlika band. I dagens rock ‘n’ roll-klimat känns ‘Driven’ tyvärr lite som att försöka sälja sand i Sahara.

Bästa låt: Crazy Roads
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER