ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Gina – Hush (4.0)

gina-hush-album-2013

Band: Gina
Titel: Hush
Genre: Modern Rock
Skivbolag: Secret Entertainment 
Producent: Gina
Releasedatum: 2013-02-01
Betyg: 4/10

Finska GINA balanserar på en skör tråd och gör det svårt för mig som rockrecensent. Albumdebutanterna verkar ha svårt att välja vilket ben de ska stå på. Ena sekunden är det radiovänlig rock ur samma finska fåra som exempelvis sentida LULLACRY huserade som serveras, i nästa stund handlar det om någon sorts energisk power pop inte helt olik THE SOUNDS hemmaplan. Sammanslaget hamnar de i något sorts gränsland där genrekollegor heter NO DOUBT och PINK, kanske inte något av de mer attraktiva namnen för gemene Rocknyttläsare?


Den gemensamma nämnaren för alla dessa band är en energisk frontkvinna och detsamma gäller också i GINA där Regina Chevakova påminner om en ung KIM WILDE med ett stänk av finskt vemod – något som synnerligen märks på albumets tre ballader. ‘Kavala’ och ‘Sinun’ framförs på det finska modersmålet medan den avslutande helakustiska ‘Beginning of an End’ är av det mer hjärtskärande slaget. Det är också i just balladerna som GINA känns som minst spretiga och håller någon sorts enhet. Resten av albumet är i det spretigaste laget där influenser och musikgenrer kommer och går lite som de själva behagar.

Ofyndigt betitlade ‘Funky’ är inte helt överraskande en funkrockig och frenetiskt pumpande dansgolvsvältare. Inte precis vad jag vill höra, men förmodligen gör ‘Funky’ succé på något hippt hak i Helsingfors. Bandets videohit ‘Nasty Ho!’ å andra sidan är någon sorts piratinfluerad MTV-pastisch som klippt och skuren för GWEN STEFANI eller ännu hellre, som hämtad från hennes miljonsäljare ‘Love. Angel. Music. Baby.’ 

Resterande material på albumet är av det mer anonyma slaget och glöms bort i samma veva som en ny låt börjar. Kanske lika bra det då GINA nu fått nästan tre timmar av mitt liv och aldrig någonsin igen kommer att spelas i mitt hem.

Bästa låt: Beginning of an End
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter