ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Billion Dollar Babies – House Of Dreams Pt. 2 (9.0)

houseofdreamspt2

Band: Billion Dollar Babies
Titel: House of dreams pt. 2
Genre: Sleazerock
Skivbolag: Esmerelda Music Group
Producent: Rikard Löfgren
Releasedatum: 2012-02-27
Betyg: 9/10

Falun-sönerna BILLION DOLLAR BABIES överraskade positivt med förra årets första del i sin EP-trilogi “House of dreams”. Tre slagkraftiga arena-sleazerökare som lät som ett kärleksbarn nio månader efter ett fylleligg mellan MÖTLEY CRÜE och MONSTER MAGNET. Och nu är det dags för EP nummer två av tre, som är en mörkare och råare giv än föregående.

En tjackpundares sluddriga snack inleder ‘Everyone’s in love with a chemical god’, en ösig låt med ett käftsmällsriff värt att döda för och en ylande och stark sånginsats av Frankie Rich.

Den mörka odysséen fortsätter i tunggungiga ‘When the light goes out’, där mellanspelet bjuder på larmande gitarrsolon och dundrande trummor.

Och på sista låten ‘President Payne’ tror vi att låtens namne kommer att rädda oss från den stundande undergången, men vi inser försent att han är en annan än den han utger sig för att vara. Och den ROB ZOMBIE-doftande låten övergår i slutet till en rundgångstjutande klagan medan den dekadenta världen rasar samman.    

EP nummer ett var en indikation på en stor musikalisk utveckling jämfört med debuten “Die for diamonds”. “House of dreams pt 2” får en att helt glömma bort pudelfluff som ‘Restless minds’ och ‘Highest mountain’ och önska att BILLION DOLLAR BABIES fortsätter på samma musikaliska bana efter trilogins avslut.   

Bästa låt: Everyone’s in love with a chemical god

01. Everyone’s in love with a chemical god
02. When the light goes out
03. President Payne

{youtube}5YPeFtkyQlc{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER