ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Addication – The Addication (5.0)

addication-the-cd-2013

Band: The Addication
Titel: The Addication
Genre: Thrash Metal
Skivbolag: Inverse Records
Producent: Hank J. Newman
Releasedatum: 2013-01-25
Betyg: 5/10

Promobilderna på finska THE ADDICATION är illavarslande. Korthårsthrash är som alla vet den vekaste av alla grenarna på thrashträdet. Till min stora glädje visar sig THE ADDICATION vara ett undantag som bekräftar regeln och bankar fram en välproducerad och riktigt habil thrashplatta!

Givetvis finns det ett blodstänk av både melodier och moderniteter, men inget som stör albumet nämnvärt eller för att ens säga alls. Onekligen är det något som distanserar THE ADDICATION från tuffa band såsom tyska DESTRUCTION och KREATOR eller amerikanska FORBIDDEN eller SACRED REICH. Melodierna får istället THE ADDICATION att närma sig exempelvis amerikanska BLACK TIDE men det är också något jag kan leva med.

Skivans och en majoritet av alla finnars Akilleshäl är som vanligt sången som inte riktigt håller hela vägen. I synnerhet när Kenny Jones ger sig på den rena sången brister det och där har han mycket kvar att lära sig. Eller ännu hellre: han borde skippa den helt. När han är tuff låter det också tufft. Den rena sången mjäkar bara ner resultatet – och det å det grövsta.

Bästa låt: New Beginning (Era of New Blood)
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER