ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Pink Cream 69 – Ceremonial (7.0)

5 Shares

Pink-Cream-69-Ceremonial-2013

Band: Pink Cream 69
Titel: Ceremonial
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Frontiers Records
Producent: Dennis Ward
Releasedatum: 2013-01-25
Betyg: 7/10

Pink Cream 69, namnet har de fått av en fluffig, söt och rosa drink från en lokal bar i Karlsruhe. Låter väl inte så häftigt kanske men faktum kvarstår att de gjort betydlig tuffare musik än vad drinken ger sken av. I alla fall har de tidigare gjort det, nu med denna giv så känns det som om de tar ett kliv närmare fluffet för det “metalliska” i både kompositionerna och produktionen har dämpats ned och det mycket, men är det något negativt? Säkert för vissa, men samtidigt kan de få nya lyssnare, själv känns det ljummet, jag gillade deras råare sida och ansåg att det gjorde att de stack ut en del. PC69 har all kompetens att lyckas göra framgångsrika bra plattor vilket de oftast gjort och så även i detta fallet, för det är absolut inte dåligt men deras val av riktning känns en aning mossig.


Det har blivit mer melodiöst med en naturlig och inte så “överproducerad” produktion vilket gör känslan mer rockig. Stämningar och melodier är på detta alster mer positiva och upplyftande än tidigare. Skivan börjar bra med en tung låt kallad “Land Of Confusion” och är den låt som bäst kan beskriva deras äldre sound, de tre följande låtarna osar rock av kvalité, uptempo låten “Wasted Years” med plattans bästa refräng följt av singelspåret “Special” visar att det är hög klass men det händer något ju längre in i plattan man kommer, en aning avtagande intresse och jag känner att jag inte kommer ihåg hur låten innan gick. Visst blixtrar det till ibland med låtar som “Big Machine” och “I Came To Rock” men sammanfattningen blir inte det jag hade förväntat mig, jag är lite besviken trots att det är en bra platta. Den låter bara inte som jag hoppats.

12 låtar som klockar in på strax under timman är fullt tillräckligt, de har jobbat på denna i över 6 år och har hunnit göra ett trumslagar byte under tiden, det är kvalité och för dig som gillar rock späckat med melodi som är instrumentalt välspelat och vill känna ett välbehag när du lyssnar?! Här är en platta för dig! Jag hoppas till nästa platta att de spetsar till drinken ordentligt, gärna med något starkt som åter giver bandet styrka och kraft att leverera ett metal album nästa gång.

Noteras bör att PC69 är ett fanatstiskt live band med en magnifik repetoar, så tveka aldrig att se dem live!

Bästa låt: Wasted Years

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter