ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Requinox – Through The Eyes Of The Dead (6.0)

requinox-cd-2012

Band: Requinox
Titel: Through The Eyes Of The Dead
Genre: Hårdrock/heavy metal
Skivbolag: KingRock Records
Producent: Trond Riktor & Requinox
Releasedatum: 2012-12-21
Betyg: 6/10

Jaha, nu var det dags att recensera norrbaggarna REQUINOXs debutplatta. För att citera lite ur den information som medföljde plattan, så är de ett “slående metalband, med de mest kraftfulla riffen och de spelar den bästa melodiösa hårdrock/metal du kan föreställa dig”. Stora, kaxiga ord minst sagt. Då är den stora frågan om de kan backa upp dessa påståenden?

Svaret är nej, men det innebär inte att skivan är urkass eller ens tillnärmelsevis dålig. Debutalbumet är helt enkelt bra, även om det saknas lite här och där. Den klart största “fläcken” på den norska solen är själva låtarna. De når inte ända fram, även om det finns en del riktigt sköna riff och bra melodier på denna skiva.

Stilmässigt säger de själva att de influerats av IRON MAIDEN, METALLICA och BLACK SABBATH och det kan jag verkligen skriva under på. Sångaren Kenneth Fjeldstad har lite drag av Paul Stanley. Även om likheterna inte är slående, så får ni alla fall en liten inblick i vilket röstläge sångaren ligger i. En annan vokalist jag kan relatera till är Ted Bullet (THUNDERHEAD) och då har man ganska effektivt ringat in hur Kenneth verkligen låter. Jag tycker däremot inte att sången riktigt håller hela tiden, det låter inte helt övertygande mellan varven.

Den största behållningen är annars att jag tycker de lyckas låta retro, utan att det låter konstlat och attityden är det absolut inga fel på. Jag kan tänka mig att dessa grabbar är en riktigt trevlig live-upplevelse.

Detta var hur som helst en bra debut och den lovar riktigt gott inför framtiden.

Bästa låt: Mr. Mad Murderer 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER