ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Neverstore – Neverstore (8.0)

152 Shares

neverstore-debutalbum-2012

Band: Neverstore
Titel: Neverstore
Genre: Punkrock
Skivbolag: Gain/Sony Music
Producent: Tobias Lindell
Releasedatum: 2013-02-06
Betyg: 8/10

Punkrock av dylika sorten som NEVERSTORE spelar har ett relativt kort bäst före-datum. När musikerna är närmare 35 år än 19 år, så är det svårt att ta band som fortfarande sjunger om tonårsångest tonsatt med tre rockackord på allvar. Några få lyckas förvalta det vidare, medan BLINK-182 gick vidare för att göra mogen alternativ-rock med +44 och ANGELS & AIRWAVES och GREEN DAY började göra rockoperor. Så efter tre habila album och en dito fotbolls-EM-låt, hur låter då det fjärde och denna gång självbetitlade albumet med Skövdes finest?


Ja, första spåret ‘For the rest of my life’ inleds med ett överraskande retligt gitarriff, följt av taktfasta trummor och pumpande bas. För att sedan explodera i en på samma gång brutal och vacker refräng. Vafalls, är detta verkligen det NEVERSTORE som tidigare skrivit ‘Hold on’ och ‘Summer’?! Ja, det verkar inte bättre än att pojkvaskrarna (nåväl, medlemmarna är numera 29, 28 och 26 år gamla) vuxit till sig och skruvat upp både disten på stärkarna och låtskrivarambitionen.

På de efterföljande elva låtarna har de kastat poppunkens snäva konventioner överbord och målat med en bred palett; 30 SECONDS TO MARS-arenarock i bombastiska och gråtframkallande vackra ‘Bullets and quicksand’, tunggungiga ‘Unbreakable’ och ‘Good time for disaster’ som lånat svänget från DANKO JONES till versen. Det bjuds också på allt från åttaminuters-kolosser (!) som ‘In my neighborhood’ till avskalade pianoballaden ‘Lost’. Det är egentligen bara på ‘Work eat sleep repeat’ och ‘Degrading’ man fortfarande kan skönja influenserna från GREEN DAY och SUM 41. Förstnämnda hade kunnat strykas då bandet tuffar på med rutin, medan sistnämnda är ett energisprutande punkrock-piller. Så har de ju även listat Tobias Lindell som producent, som gett hela paketet “edge” och ändå bibehållit melodin i materialet.

Avbrottet som bandet tog efter förra given “Age of hysteria” verkar ha gett trion ork och energi att skriva minnesvärda låtar med stor hitpotential, som den akustiska ‘Do you miss me?’. Den kommer med säkerhet att dyka upp i Spotify-flödet på många studentfester i sommar och tonsätta nostalgiska bildspel över de gångna skolåren (tönt-varning på den cyniske rockkritikern: den har redan blivit hans och flickvännens favoritlåt).

NEVERSTORE visar med sin nya giv att det går att utveckla sig inom punkrockgenren och fortfarande låta ungtuppiga utan att bli pubertala. Och skivåret år 2013 har redan fått en stark kandidat till nästa årsbästa-lista.  

Bästa låt: For the rest of my life

{youtube}br_iwkGfIxU{/youtube}

{youtube}EvawdBIiCW4{/youtube}

01. For the rest of my life
02. My own paradise
03. Bullets and quicksand
04. Work eat sleep repeat
05. Unbreakable
06. Got my heart to the left
07. Show you the world
08. Degrading
09. Good time for disaster
10. Do you miss me?
11. In my neighborhood
12. Lost

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter