ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Dead Pollys – Waiting For Tomorrow (2.0)

TheDeadPollysCover

Band: The Dead Pollys
Titel: Waiting for tomorrow
Genre: Rock
Skivbolag: Infested Records
Producent: Niclas “Nizze” Nilsson 
Releasedatum: 2013-01-18
Betyg: 2/10

Nämen oj! Det här var ju ytterst gemytligt, finstämt, snällt och häpnadsväckande trist!
THE DEAD POLLYS säger sig spela “worn out rock with a distinct punk rock nerv”. Tror jag det, det låter som ett SHAM 69 på dekis och så tråk-gubbrockigt att ULF LUNDELL framstår som en anarkistpunkare i jämförelse. Det blandas folkrock, country och jazz för att försöka göra det intressant, men det passerar obemärkt utan att lämna några intryck.

Instrumenthanterandet är förvisso klanderfritt, men med tydlig avsaknad av ståfräs. Titelspåret har en cool galopprytm, men dras ned liksom resten av EPns fyra spår av sången. När den inte är brölig med påklistrad tuffhet i ena sekunden, så är den i andra sekunden enbart slätstruken med taskigt engelskt uttal. Det bli bara nästan intressant med lantis-banjon i fjärde och sista spåret “Masquerade”, men då är det redan slut och jag undrar var mina 15 minuter jag la ner på detta tog vägen.

Rock må vara en bred genre med band av olika stil där det inte är hur hårt och högt du brötar på med disten som spelar roll, men band som THE DEAD POLLYS gör att man nästan vill införa lag på vad som bör klassas som rockmusik. 

Bästa spår: Waiting for tomorrow 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER