ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tidal Wave – Blueberry Muffin

477 Shares

Tidal Wave’s debutalbum Blueberry Muffin är sannerligen en galen sammansmältning. Musiken är inspirerad av musikaliska grenar som stoner rock och grunge, med inslag av fuzzy. Låtarna handlar om allt från självmordsskogen i Aokigahara till hyllningar till den lokala puben och, förstås, blåbärsmuffin. Men det är en galet underbar sammansmältning vi har att göra med. Materialet inte bara håller, det är jäkligt dragigt dessutom. Effekterna sitter perfekt på både sång och instrument utan att kännas för polerade. Därför känns det konstigt att föreställa sig att Blueberry Muffin är bandets debut, och att singeln med samma namn som släpptes 1 november var deras debutsingel. Det är väl i sådana fall låtarna, som handlar om till synes slumpmässiga saker, som trevar och utforskar. Annars känns det här albumet väldigt musikaliskt kompetent.

Efter albumets korta intro följer titelspåret Blueberry Muffin, varefter låten Witches drar igång. Tungt möter attityd. I Other Side får jag härliga Alice In Chains-vibbar. Sångaren Alexander Sundqvist sjunger förträffligt. Några låtar bjuder på basintron, exempelvis Souls In Chains.


Avslutande Dalton’s Saloon ger albumet ett passande avslut. En låt om en kväll på puben kan kännas banal, det är en brunn som många har hämtat vatten ifrån om man säger så. Det finns många exempel där det hela landar i parodi. Men det kan likaledes gå rätt, och det gör det ändå här kan jag tycka. Det är stängningstid, alla får gå hem. Musiken tystnar, men inte innan låten börjar trappa ner när den närmar sig 4.30 minuters-strecket och tonar ut efter ett sista flyktigt kraftpådrag.

Blueberry Muffin lämnar verkligen mer att önska. Med sina 7 spår känner jag mig som lyssnare inte mättad på Sundsvallskonstellationens musik. Jag hoppas att det kommer mer material från Tidal Wave, för det här är en debut som fångar intresse! Jag därför tycker att ni ska passa på att lyssna och njuta när Blueberry Muffins släpps på fredag 6 december. Betygssättningen på Tidal Wave’s Blueberry Muffin landar på 4/5.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter