ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Golden Resurrection – One Voice For The Kingdom (8.0)

golden-resurrection-cd-2013

Band: Golden Resurrection
Titel: One voice for the kingdom
Genre: Neoklassisk hårdrock
Skivbolag: Doolittle Group Sweden
Producent: Tommy ReinXeed och Christian Liljegren
Releasedatum: 2013-01-18
Betyg: 8/10

Jag kan börja med att säga så här: bandet utvecklas åt rätt håll! Det låter tyngre, råare och neoklassisk hårdrock kan knappast göras mycket bättre än så här. Det känns extra skönt nu när “husguden” Yngwie hamnat lite på dekis. Här finns det, som till allt för stora delar saknades på hans senaste släpp, nämligen riktigt bra låtar, suverän sång och framförallt de suveräna riffen och melodierna. Christian Liljegren sjunger för övrigt bara bättre och bättre med åren. Han låter rivigare, utan att han för den sakens skull tappat något i sitt register. Jag bara älskar Tommys gitarrspel, jag behöver inte säga mer än så.

Inledande “The temple will remain” sätter ribban högt direkt och den standarden fortsätter, utan några större dalar plattan igenom. Det är faktiskt hart när omöjligt att utse några låtar som är bättre än andra. För de flesta håller så hög klass att favoriterna varierar från gång till gång. Men ser man till den instrumentala “Heavenly metal”, så kan man i alla fall lugnt påstå att den krossar allt på YNGWIE J MALMSTEENs “Spellbound”.

Stilmässigt så flörtar plattan förutom med redan nämnda Malmsteen bland annat med HELLOWEEN. Speciellt de två första låtarna ger klara vibbar till “Keepers”-eran och det kan aldrig bli ett minus. Jag tycker även att detta album är ganska snarlik DIONYSUS debutplatta, som jag framhåller som ett av de bästa släppen någonsin i denna genre. Man kan säga att “One voice for the kingdom” är tidlös och samlar ihop influenser från de senaste fyra årtionden.

Slutresultatet är snudd på magiskt och det är inte mycket som fattas för att betyget ska halka ett steg uppåt. Men det kan de ju spara till nästa släpp istället. Jag tror det blir svårt för något annat band inom genren neoklassisk hårdrock att övertrumfa denna platta 2013.

Bästa låt: The temple will remain/Born for the strangers/Heavenly metal

01. The temple will remain
02. Spirit war
03. One voice for the kingdom
04. Night light
05. Golden resurrection
06. Can’t slow down
07. Heavenly metal
08. God’s mercy
09. Born for the strangers
10. Moore Lord

 

{youtube}0tuo5vr1B8g{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER