ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ministry – Relapse (6.0)

1 Shares

ministry-relapse-cd

Band: Ministry
Titel: Relapse
Genre: Industri Metal
Skivbolag: AFM Records
Producent: Al Jourgensen & Samuel D’Ambruoso
Releasedatum: 2012-03-23
Betyg: 6/10

Vi var många som tyckte att MINISTRY var ett vackert lik och att de tillsammans med “Anti-Bush trilogin” ‘Houses of the molé’ (2004), ‘Rio grande blood’ (2006) och ‘The last sucker’ (2007) lämnade musikkarriären med flaggan i topp. När det 2011 tillkännagavs att Al ville ruska liv i MINISTRY igen var vi nog många som både jublade och kände en viss oro, hade de verkligen fortfarande viljan att ge oss det vi ville ha och vad skulle Al spy galla på den här gången? På fråga två är svaret bland annat skivindustrin och på fråga ett står Al själv för svaret i skivans maniskt suggestiva öppningsspår ‘Ghouldiggers’ “I’m not dead yet, I’M NOT DEAD YET!


“‘Relapse’ är MINISTRYS tolfte album sedan starten och det första sedan 2007 med att innehålla nyskrivet material. Att Al under MINISTRY-pausen roat sig med piller av alla dess slag och varit farligt nära döden ett par gånger är också något som på sätt och vis kan höras i musiken. Jag är tveksam till om vi någonsin har hört honom såhär förbannad och hetlevrad förr och då ska vi ändå komma ihåg att George W. Bush inte ens sitter vi makten längre! Den industriella ådran som rinner genom MINISTRYS musik är fortfarande intakt men Al har mer än någonsin sett sig om i musikvärlden för att hitta nya infallsvinklar i skapandeprocessen. Det betyder att Relapse’ inte bara är MINISTRYS hårdaste album till dagens datum utan också deras mest thrashinfluerade där de ettriga gitarriffen plockas från både den europeiska som amerikanska scenen.

Även om sexan kan framstå som ett snålt betyg är den i det starkaste laget och den fantastiska albumtrion har nu utökats till en dynamisk kvartett och jag hoppas på att Al kan och vill öka på skaran med ännu ett album. Även om det kanske blir i jobbigaste laget nu i och med gitarristen Mike Scaccia tragiska dödsfall.

Bästa låt: Ghouldiggers

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter