ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Masterstroke – Broken (6.0)

6 Shares

masterstroke-broken-cd-2013

Band: Masterstroke
Titel: Broken
Genre: Melodisk Metal
Skivbolag: Dynamic Arts Records
Producent:
Releasedatum: 2013-01-11
Betyg: 6/10

Med jämna års mellanrum så sprattlar det finska bandet Masterstroke till likt dödsryckningar, i glappen mellan hör man ingenting, det känns nästan som att det kanske var deras sista andetag men så dyker de upp igen lika plötsligt, denna gång med plattan “Broken” och den självklara frågan är ju om Masterstroke kommer bli mer synliga och omtalade i framtiden  eller om det är den sista ryckningen? Tror tyvärr på det senare men hoppas att detta kanske är den nystart bandet behöver för att göra deras puls kännbar under en längre tid.


Masterstroke har alltid varit duktiga på melodier och det är inget undantag på denna plattan, musikaliskt rör de sig i den moderna och melodiska metal fåran med ett bastant mörker i sin musik likt många andra finska band, det som dock skiljer detta album med tidigare är att de drar något mer åt lite aggressivare tongångar, känner vissa thrash vibbar med jämna mellanrum och då tänker jag speciellt på Nikos rivande röst som jag faktiskt inte föredrar i det tonläget. När han låter melodierna styra hans röst så är hans röst mycket mer intressant och bra, vilket oftast sker i refrängerna.

De spelade enligt uppgift in 11 låtar men på skivan får vi bara ta del av 8 vilket är alldeles för lite för att kallas album, skulle snarare kalla det ett mini album när det klockar in på drygt över halvtimman.

Varför de valde att banta skivan vet jag inte men det känns inte bra då total intrycket känns otillräckligt då man förväntar sig att få höra mer.

Men de åtta spåren vi bjuds på är helt ok, plattan startar med de två kanske hårdaste spåren på plattan med snabba takter och flinkt riffande. I tredje spåret “Seed Of Chaos” hittar vi plattans bästa spår, sprängfylld med melodi som påminner om deras melodispäckade debut.

Produktionen är daterad och nyansrik, handhavandet av instrumenten kan man inte klaga på och sammantaget så bjuds man på en variationsrik och trevlig musik stund men som sagt alldeles för kort och vill bandet komma vidare så måste de få en värdig marknadsföring för hur många visste egentligen att detta album skulle släppas!?

Starka refränger, intensiva låtar och ett snyggt konvolut, räcker det? Inte fullt ut denna gång men vi får väl se om det sprattlar till i vårt östra grannland igen om ett par år och då hoppas jag på återuppståndelse.

Bästa låt: Seeds Of Chaos 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter