ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Slipknot – We Are Not Your Kind

Helt ärligt, så betydde Slipknot inte ett skit för mig innan de släppte “All Hope Is Gone”. Då förälskade jag mig i kanonlåtar som “Psychosocial” och “Sulfur”. Det var även den skivan som ledde mig till att upptäcka Five Finger Death Punch några år senare. Så betydelsen av denna platta kan inte understrykas nog mycket!

Hur jag än har försökt att uppskatta Slipknot från starten så att säga, så kan jag på sin höjd tycka att bandet tidigare plattor är ok. Däremot så älskade jag “5: The Gray Chapter”, även om den var avsevärt hårdare och klart mer svårlyssnat än “All Hope Is Gone”. Nya “We Are Not Your Kind” spinner vidare på senaste skivan, men har fått en aning mer polerad ytfinish. Så ska man vara lite förenklad i sitt synsätt, så kan man säga att man får man ett album som är en mix av de två tidigare plattorna och det är fint som snus det!


Man tar dessutom låtarna till musikaliska ytterligheter och det gillar jag. När det är lugnt, så är det nästan så att man somnar av avslappning och när det är galet, så är det hysterisk. Man vet aldrig vad man kommer att få, så albumet blir aldrig förutsägbart och tråkigt på något sätt. Corey Taylor är dessutom en väldigt mångsidig sångare, som kan göra lite som han vill och det gör ju sitt för helheten. Finns det någon svaghet då? Nej, jag tycker inte det. Då är femman given? Nej kanske inte, men det är allra minst en helgjuten fyra i min bok. Det är vid sådana här tillfällen som de här “förhatliga” halvorna hade varit bra att få använda. Spelar roll, Slipknot visar var skåpet ska stå och kommer definitivt att hamna min årsbästalista, så det så!

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT