ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Flotsam And Jetsam – Ugly Noise (6.0)

1 Shares

f-a-j-ugly-noice-cd-2012

Band: Flotsam and Jetsam
Titel: Ugly noise
Genre: Thrash/heavy metal
Skivbolag: Crash Music
Producent: Flotsam and Jetsam
Releasedatum: 2012-11-21
Betyg: 6/10

FLOTSAM AND JETSAM och ANNIHILATOR har minst en sak gemensamt: nämligen att de blandar thrash metal med traditionell heavy metal och en gnutta rock ‘n roll. Jag kan, utan att ljuga, påstå att de allt som oftast spelar “thrash ‘n roll”. Skillnaden mellan banden ligger i kvalitén på låtarna, där ANNIHILATOR står som segrare minst åtta gånger av tio. En annan sak som skiljer banden åt är att FLOTSAM AND JETSAM har en liten progressiv ådra som Jeff Waters band nästan helt saknar. Jag tror de kan ha lånat ett öra till band som QUEENSRYCHE och FATES WARNING.


FLOTSAM AND JETSAMs förra platta “The cold” är i mitt tycke deras bästa platta någonsin och den vinner framförallt på sin jämnhet. På deras andra plattor så blandas och ges det friskt mellan riktigt bra spår och knappt godkända. Just detta fenomen tycker jag har varit bandets akilleshäl sedan starten som har cementerat dem bland “dussinbandens” stora skara.

Nya plattan når inte riktigt upp till “The cold”:s storhet. Men den hamnar lite högre än de flesta tidigare album. Det måste man ändå säga är starkt gjort av gubbarna. Lägg till där att sångaren Eric A.K bara låter bättre och bättre i takt med att åren går.

Det finns ett antal låtar som hamnar i facket “riktigt bra spår”. Där hittar i bland andra titellåten som är både vacker och storslagen med sitt pianokomp. Den är dessutom tung med sitt malande riffande och klassiskt “thrashig” till sin refräng. Jag vill kalla denna låt för komplett och en lektion i hur bandet ska låta 2012. “Gitty up” är väldigt ANNIHILATOR i sitt sound, “thrash ‘n roll” när den är som bäst! “Carry on” är mer av samma vara, även om refrängen är av det progressiva slaget.
Halvballaden “Rabbit’s foot” sticker ut på ett positivt sätt. Stycket i sig låter som en blandning av valfri FIREHOUSE-smörballad och mera mäktig QUEENSRYCHE-kreation. En låt som spinner vidare på just progressiv metal är “Play your part”. Den låter som att den kunde ha varit hämtad från någon av de två första QUEENSRYCHE-plattorna faktiskt.

Låten jag hade kunnat vara utan är “Rage”, den är bara så tråkig och motsvarar inte alls förväntningarna man får på en sådan låttitel. Den borde vara en hård/tung/aggressiv låt och absolut inget annat! “Motherfuckery” är nästan lika blek, men den har i alla fall begåvats med ett ganska så snyggt riff.

Resten av låtarna hamnar mellan godkänt och bra, det vill säga mellan fem-sex i betyg. Så tillslut blir betyget en riktigt stark sexa och hade de struntat i ett par-tre låtar, så hade det blivit en sjua istället.

Bästa låt: Ugly noise

01. Ugly noise
02. Gitty up
03. Run and hide
04. Carry on
05. Rabbit’s foot
06. Play your part
07. Rage
08. Cross the sky
09. Motherfuckery
10. I believe
11. To be free
12. Machine gun 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter