ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

T&N – Slave To The Empire (4.0)

tn-Slave-To-The-Empire-2012

Band: T&N
Titel: Slave To The Empire
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: Rat Pak Records
Producent: Jeff Pilson
Releasedatum: 2012-10-31
Betyg: 4/10

Folk som tjoar efter en återförening av det klassiska DOKKEN kan gott sluta tjoa redan nu. DOKKEN är slut som band, Don som sångare och vad gälla de andra klassiska medlemmarna är T&N ett dystert svar på deras tämligen svaga dagsform.

Melodisk rock stöpt i någon sorts amerikansk radioform för att nå ut till folk som skiter fullständigt i melodisk rock är vad T&N sysslar med, förutom när de plankar VAN HALEN rakt av i vad som borde vara bandets paradnummer, ‘Tooth & Nail’. Kanske inte det smartaste karriärdrag man som band kan göra här i världen. 

Bandets andra mindre smarta karriärdrag är att låta Jeff Pilson hantera både bas och sång, han är inte direkt dålig men begränsningarna är många och när gästsångarna på skivan bland annat heter Robert Mason (Lynch Mob), Sebastian Bach och Tim ‘Ripper’ Owens (ex Judas Priest & Iced Earth) gör bandet sig själva en björntjänst när de sätter sin vokala tilltro till någon så anonym som Jeff.

Slutligen till frågan som alla ställer sig, hur sköter sig George Lynch och är hans gitarrspel fantastiskt flinkt som förr? Svaret är hyfsat och sorgligt nog nej. De få stunder George får för sig att briljera är tämligen lätträknade vilket gör det här till en fullständigt onödig skiva att äga i din samling, såvida du inte njöt av DOKKENS senaste ‘Broken Bones’ och gillar att plåga dig själv.

Bästa låt: It’s Not Love
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER