ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Troubled Horse – Step Inside (8.0)

Troubled-Horse-Step-Inside-2012

Band: Troubled Horse
Titel: Step Inside
Genre: Retro Rock
Skivbolag: Rise Above Records
Producent: Anders Alexandersson
Releasedatum: 2012-11-05
Betyg: 8/10

Från retrorockmeccat Örebro kommer Troubled Horse och även i detta bands fall så är det just retrorock man spelar, precis som stadsfränder som Norrsken, Dead Man, delar av Graveyard samt Witchcraft. Det sistnämnda bandet har för övrigt starka band till just Troubled Horse, då majoriteten av bandets medlemmar har spelat i just Witchcraft. Ola Henriksson, bas, spelar faktiskt fortfarande i Witchcraft, likaväl som i Troubled Horse. Tillsammans med sin bror Jens bildar Ola en extremt tajt och svängig rytmsektion som håller gunget igång under alla Step Insides 36 minuter.


Stilen som gäller för Troubled Horse är lite av en blandning mellan klassisk rock, garagerock á la The Hellacopters, lite Witchcraft och en krydda country lite här och där, allt paketerat i en utsökt 60/70-talsförpackning. Det är en tämligen varm och mogen ljudbild, speciellt i de låtarna med lite sydstat/country-vibe, men trots detta låter det aldrig gubbigt. Det är inte för välpolerat, men inte heller skramligt på ett allt för ungdomligt sätt. Man märker att det här är otroligt rutinerade och talangfulla killar både när det gäller låtskrivande och framförande av sin musik. Den perfekta balansen mellan energi, vemod, harmonier, skränighet, mognad samt entusiasm gör att Step Inside känns som en extremt genomarbetad produkt. Musiken och texterna bildar tillsammans en helhet som är väldigt imponerande.

Mina favoritlåtar från plattan är trion Tainted Water, Bring My Horses Home och Another Mans Name. Dessa tre låtar är spår nummer 1, 2 samt 4 på skivan och detta kan kanske skvallra om att jag tycker att Step Inside är lite tråkigare under sin andra halva. Det är en väldigt bra platta som helhet, men jag måste ändå säga att den första halvan helt klart är den halvan som är mest intressant av de två. Det är lite mer klassisk garagerock på den andra halvan och även om det såklart är bra så känns ändå den första halvan av plattan lite mer intressant och lite mer innovativ.

För att sammanfatta så är det här en väldigt bra platta som kanske inte riktigt når hela vägen fram till att vara med att konkurrera om titeln som årets bästa, men den har helt klart potential att vara med och kämpa om en plats på topp 10. Gillar man rock som låter retro och inte har något emot ett lite mer polerat sound än till exempel Graveyard och dessutom uppskattar ett litet stänk av USAs sydstater så tycker jag verkligen att man ska kolla in den här plattan. För övrigt kan jag nu gå ut officiellt med att min mancrush på gitarristen John Hoyles numer är total. Efter att denne man först varit med och gjort en av årets bästa plattor med sitt ena band Spiders så är han nu med och gör ännu en kanonplatta med sitt andra band Troubled Horse. Att John förtjänar titeln som årets musiker är ett oomkullrunkeligt faktum och det måste svida en aning för Witchcraft att man blivit av med denne herre som nu varit med och gjort inte mindre än två plattor under samma år som är bättre än Witchcrafts dito. John Hoyles – Witchcraft: 2-0, kan man väl säga alltså. Dock vill jag framhäva att Witchcrafts senaste alster också är bra, så missuppfatta mig inte där, men i samma klass som Spiders och Troubled Horse kommer man inte upp.

Bästa låt: Another Mans Name
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link