Hammerfall – Dominion

61 Shares

Hammerfall kan nästan anses att vara en institution inom den svenska hårdrocken. De har ända sedan 97 levererat den ena solida skivan efter den andra, även om de hade en liten dipp någonstans där i mitten av karriären. Bandets elfte studioplatta “Dominon”, visar återigen att Hammerfall är på toppen för att stanna. Skivan innehåller inga direkta överraskningar, utan det mesta känns igen. Skillnaden jämfört med alla andra plattor sedan “Threshold” är kort och gott kvaliteten. Man märkte redan på r(Evolution) att bandet hade piggnat till, efter den i sammanhanget ganska mediokra skivan”Infected” och på “Build To Last”, så blev det ännu tydligare att Hammerfall verkligen var på väg tillbaka till gammal storform. Fast det är först på “Dominion” som man nått ända fram.

Plattan har egentligen allt man kan önska sig av bandet. Det finns snabba låtar, medryckande diton och riktigt sköna ballader till på köpet. Produktionen är dessutom snärtig och bidrar till att få detta album att kännas så fräscht som det faktiskt gör.

“Dominion” erbjuder inget nytt under solen, men den ger dig definitivt en stor härlig dos med klassiska Hammerfall!Band: Hammerfall
Titel: Dominion
Genre: Power Metal
Skivbolag: Napalm Records
Speltid: 50:35
Releasedatum: 2019-08-16
Betyg: 5/5
Bästa Låt: Dominion/Dead By Dawn

61 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!